ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, July 10, 2013

No Bake Turkish Delight Cake / Торт с Лукумом (без выпечки)

Nobody likes to stay in the hot kitchen in summer. Neither do I. During hot summer days I have some energy early in the morning and then I'm waisted from the heat until the next morning. So if I cook anything it would be really early.

Actually, I made this cake for Valerie to get better when she got sick... and strange enough, the very next morning she was absolutely fine!:)

Fortunately, this cake can be prepared really quickly, if frosting is made the day before. But even if you were to make everything in one go it would take like 60 minutes, I think, with all the chilling in between.



The cake is sweet:) Kid's paradise:) The Turkish delight gives it such a nice flavour. Cake layers are quite moist and it is easy to cut and soft enough.

I have chosen pistachio Turkish delight, vanilla and some orange blossom water. I imagine with rose water it would also taste great:)

56 petit beurre cookies
some orange blossom water or orange syrup for sprinkling
about half a cup crushed pistachios (which I totally forgot )

Pistachio Cream

550ml milk
3/4 cup sugar
3/4 cup flour
vanilla
80g butter
100g chopped Turkish delight with pistachios + some for the top
food colouring- optional

Heat milk, sugar, butter and flour until begins to boil and thickens, whisk all the time. Add chopped Turkish delight and vanilla. Set aside to cool completely.

Place 8 cookies onto a serving plate. Sprinkle with orange syrup. Add 2 tb.s. of pistachio cream and spread evenly over cookies. Sprinkle with crushed nuts ( forgot to do, probably hot summer days...) Repeat with the rest of cookies and cream (some cream might be left).



Orange Buttercream Frosting

120ml milk
1 tb. s flour
vanilla
100g soft butter
100g vanilla powdered sugar
1 t.s.very finely grated orange zest
food colouring- optional

Heat milk and flour and whisk all the time until first bubble appears. Add vanilla and food colouring, if ucing. Set aside to cool. Beat butter until fluffy, adding powdered sugar and zest. When milk mixture is completely cooled beat it together with butter until light. Chill 10 minutes in the fridge.

Frost the cake with buttercream and add some chopped Turkish delight, if you like. Enjoy!:)






Никто не любит стоять у плиты летом на жаркой кухне. И я не люблю! В жаркие летние дни у меня есть немного энергии рано утром, а потом весь день до следующего утра я с усилием передвигаюсь. Поэтому, если я готовлю, то только рано утром.

Вообще, этот торт я сделала для Валери, когда она заболела...и как ни странно, на следующее же утро она совершенно выздоровела!:)

К счастью, этот торт готовится очень быстро, особенно если приготовить крем на день раньше. Но даже если нужно сделать его за один присест, готовка займет не больше часа, со всеми остываниями.

Торт сладкий:) Детский рай:) Лукум придает ему приятный тонкий аромат. Коржи хорошо пропитываются, в общем торт легко резать и он достаточно мягкий.

Я выбрала фисташковый лукум, ваниль и немного апельсиновой воды. Думаю, с розовой водой будет тоже замечательно.


56 штук печенья Petit Beurre
апельсиновая вода или сироп для пропитки
ок. 0,5 ст. крошек из фисташек (я совершенно забыла!)


Фисташковый Крем:

550мл молока
3/4 ст. сахара
3/4 ст. муки
ваниль
80г слив. масла
100г нарезанного фисташкового лукума + на верх торта
краситель, если желаете

Нагрейте молоко, сахар и муку, все время помешивая венчиком, доведите до кипения, отставьте. Всыпьте лукум и ваниль. Остудите полностью.

На блюдо, на котором будете подавать, выложите 8 печеньиц, слегка побрызгайте сиропом. Смажьте 2 ст.л. крема, посыпьте фисташками и продолжайте до конца так же (немного крема может остаться).





Масляный Апельсиновый Крем:

120мл молока
1 ст.л. муки
ваниль
100г слив. масла
100г ванильной сахарной пудры
1 ч.л. очень мелко натертой цедры апельсина
краситель по желанию

Нагрейте молоко с мукой и, помешивая, доведите до кипения. Добавьте ваниль, цедру и краситель, остудите полностью.
Взбейте мягкое масло, постепенно добавляя к нему пудру, до посветления. Вбейте к маслу молочный крем. Остудите 10 минут в холодильнике.

Нанесите крем из кондитерского мешка на торт, сверху разложите кусочки лукума.
Наслаждайтесь:)



1 comment:

  1. Вы просто мастерица! Один торт похлеще другого!

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...