ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, April 9, 2014

Sesame Brittle Chocolates / Шоколадные Конфеты с Кунжутом


I guess it already became my little tradition to take some pictures of blooming Judas Trees every April. Those flowers just look so beautiful to me, so romantic and decadent.

I was in the mood to make some chocolate candies for the girls. Bitter chocolate and crunchy nutty sesame and honey brittle inside they became.


Sesame Brittle (adapted form here)

1/2 cup sesame seeds, raw
1/2 cup sugar
1/4 cup honey
vanilla
pinch of salt
pinch of baking powder
1tb.s. water
1 tb.s. butter

160g dark chocolate

Heat sugar, honey, water and salt until melted and add sesame seeds, stir and simmer on low heat for about 5 minutes. Add vanilla and baking powder. Pour onto a silicone mat and let it cool.



Melt 160g of bitter or dark chocolate with a spoon of oil. Fill silicone forms with chocolate, making sure all the walls are covered, set the forms into a freezer for 5 minutes. Cut still warm brittle into small pieces and fill the forms with it, pour the rest of chocolate over and set into freezer again. Take the chocolates out of the forms and serve:)

We cut the remaining sesame brittle with cookie cutters and sprinkled with some chocolate to make some little sweet snacks.

Enjoy!




У меня уже какая-то традиция сложилась...каждый апрель фотографировать цветущее Иудино Дерево. Я просто очень люблю эти цветы, они мне кажутся такими романтичными...

Я была в настроении приготовить шоколадные конфеты для девочек.  Получились шоколадные конфеты с кунжутной начинкой. По-сути это козинаки внутри. Вкусно получилось, темный горьковатый шоколад и хрустящая кунжутная серединка. Из остатков козинаков мы с дочкой выдавили "бабочек"... маленькие сладости к чаю.



Козинаки из Кунжута

1/2 стакана сырого кунжута
1/2 ст. сахара
1/4 ст. меда жидкого
ваниль
щепотка соли
щепотка разрыхлителя
1 ст.л. воды
1 ст. л. слив. масла

160г темного шоколада (70% тут)

Нагреть в кастрюльке мед, воду, соль, сахар, когда это все станет жидким, всыпать кунжут. Варить на малом огне минут 5, иногда помешивая. Добавить ванил, разрыхлитель и сливочное масло. Вылить горячую смесь на силиконовый коврик.



Растопить шоколад с ложкой растительного масла. Разлить шоколад по силиконовым формам для конфет, аккуратно покрыть все стенки формочек. Остудить в морозилке 5 минут. Затем еще теплые козинаки поломать на кусочки, положить в формочки и залить шоколадом. Опять охладить до затвердения. Вынуть конфеты из форм и подавать.



2 comments:

  1. I made them and they are so good. Beautiful pictures and I love your emigrants story.

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...