ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Saturday, February 5, 2011

Far Breton - French prune cake/Французский Пирог с Черносливом

This one is similar to a flan, but the texture is still a bit more firm. Made a very nice breakfast at our home. Better served warm, but cold is also good.



1 3/4 cups flour
4 eggs
3/4 cups sugar
vanilla
3 cups milk
2 tb.s. butter
apr.250-300g prunes (you might want to soak them in tea)

Mix in blender flour and eggs, add sugar, vanilla and slowly milk. Leave it for 30-60 minutes to stand.
Butter 1,5-2 liter baking form, roll prunes in flour and mix them into the dough. Pour the dough into the dish and bake at 200C for 30 min, then turn the heat off and leave the cake for 30 more minutes.


Он похож на флан, но текстура более плотная. Для нас стал замечательным завтраком; в теплом виде он очень вкусный, но и холодный тоже хорош.

1 3/4ст. муки
4 яйца
3/4ст. сахара
ваниль
3ст. молока
2ст.л. слив. масла
250-300г чернослива (если сухой, замочить в чае)

В блендере смешать муку и яйца, добавляя ваниль, сахар и молоко постепенно. Оставить постоять 30-60 минут.
Смазать форму 1,5-2 литровую, обвалять чернослив в муке и вмешать в тесто. Вылить тесто в форму и печь при 200С 30 минут. Выключить и оставить постоять еще 30 минут в духовке.

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...