ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, February 13, 2011

Strawberry Mousse Charlotte/Шарлотка с Клубничным Муссом

After my first unfortunate attempt to create chocolate charlotte, this one seems to be more pretty:) Though, both tasted great, by the way.
For this light and fruity dessert I took ready made sponge cake.



For the filling:

300g frozen strawberries (defrosted, blended into puree)
2 egg yolks
vanilla
40g sugar
200ml milk
20g gelatin
150ml whipping cream
100g whole strawberries for decor

Mix sugar, vanilla and yolks, add puree. In another saucepan mix milk and gelatin, heat it until it's dissolved and add to the vanilla mixture. Stir well.
Whip the cream until picks and fold into strawberry-milk mixture.
Place one layer of sponge cake into springform, place ladyfingers around the walls, pour half of the strawberry filling, cover with second layer of cake and pour the rest of the filling. I suggest using small spring form, something like 20cm (here it is made in a large 28cm) Refrigerate  for several hours, then decorate with strawberries.





После моей первой неудачной попытки приготовить шоколадную шарлотку, эта кажется намного симпатичнее:) Для этото легкого и фруктового десерта я использовала готовый бисквит.

300г клубники (разморозить, смолоть в блендере)
2 желтка
ваниль
40г сахара
200мл молока
20г желатина
150мл сливок
100г клубники на украшения

Смешать сахар, ваниль, желтки, добавить клубничное пюре. В маленькой кастрюльке развести желатин в молоке, нагреть до растворения и ввести в клубничную смесь.
Взбить сливки и вмешать туда же.
Разрезать бисквит. Положить первый корж в разьемную форму, по краю воткнуть "дамские пальчики", вылить половину мусса, опять бисквит и мусс. Лучше брать форму поменьше, около 20см, на фото сделан в большой форме. Поставить в холодильник на несколько часов

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...