ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, August 12, 2011

Fig and Pepper Tart/Тарт с Инжиром и Перцем

Just recently I found again my old dutch booklet with recipies, that I found in one summerhouse, left by previous owner. Well, I'm really happy I came across it again! This recipe is heavenly, at least to my taste.
I did make some changes. For example the crust/dough is much lighter here in my version, and I also put less sugar and no butter (who needs those extras) into the creme.



12-14 figs (depending on the size)

225g cottage cheese (make sure it's not too dry)
4tb.s. oil (I used hazelnut)
225g flour
some salt

400ml milk (1,5%)
app.60g corn flour (if you like the filling more runny, to eat with a spoon, like dessert, then use a bit less, if more hard, to eat like a tart, then some more)
2 egg yolks
150g sugar
vanilla

2tb.s. strawberry jam
2tb.s. orange juice
some crushed mixed (black, red, white) pepper corns



For the crust just mix all ingredients together. If the cottage cheese is too dry, pour some milk into it to help binding.
Grease and sprinkle with flour springform ( app.24cm), press the dough into it, creating nice sides.
Preheat oven to 200C. Place figs into baking dish, sprinkle with some sugar and butter/oil. Bake for 8 minutes, set aside.



Put beans in a foil and place into your form with the crust. Bake for 20 minutes, take the beans out and bake another 20 minutes.
Bring milk and vanilla to boil. Mix egg yolks, corn flour with sugar until pale, add little milk in it and pour into the rest of milk. Heat again whisking until it thickens.
When the crust is ready and cooled off, pour the creme inside, place figs into it, drizzle jam/juice/pepper mixture on top. Serve!




Только недавно я снова нашла мою старую голландскуыю брошюрку с рецептами, которую я нашла в одном летнем домике, видимо прежний хозяин забыл.
 Я так рада, что снова ее обнаружила! Этот рецепт просто небесный, по крайней мере на мой вкус. Я внесла некоторые изменения, например тесто в моей версии легче оригинальной, а еще я положила меньше сахара и исключила масло (кому нужны ети излишки;)) из крема.


12-14 инжирин (в зависимости от размера)

225г творога
225г муки
4ст.л. растительного масла
немного соли

400мл молока (1,5%)
ок.60г кукурузной муки (это для более жидкого крема, для погуще берите больше)
2 желтка
150г сахара
ваниль

2ст.л. клубничного джема
2ст.л. апельсинового сока
немного молотого белого, черного и красного перца


Для теста просто все ингредиенты смешать. Если творог слишком сухой, капнуть молока.
Смазать разьемную форму (24см), посыпать мукой, вдавить тесто, сделать бортики.
Разогреть духовку до 200С. Выложить инжир в любую огнеупорную форму, посыпать немного сахаром, положить пару кусочков масла и запечь 8 минут.
На тесто выложить фасоль, завернутую в фольгу, печь 20 минут, вынуть фасоль и печь еще 20 минут.
Закипятить молоко с ванилью, взбить желтки, муку и сахар, влить в молоко и загустить крем.
Когда тесто остынет, вылить в него крем, выложить инжир и побрызгать джемом с перцем, разведенным соком.



No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...