ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Saturday, November 5, 2011

Farl- easy Scottish flat bread/Фарл- легкий Шотландский Хлеб

From medieval Scottish farl means "forth part". The dough is shaped into round and then cut into 4, that's traditional way. This quantity makes 2 or 1 large round , 8 pieces.
Usually this bread is served with butter. But I think it is good enough to eat as it is; it's moist, soft, something between cake and bread.



1 cup buttermilk
1 cup wheat flour
1 cup 7 grains flour (or just ordinary flour)
5g baking powder
1tb.s. oil or melted butter
1t.s. salt
1tb.s. sugar

Mix all ingredients, knead for half a minute, not too long. Flatten, make a round 0,5cm thick, cut into pieces and bake for several minutes from both sides on dry frying pan.




В переводе со средневекового шотландского, фарл значит "четвертая часть". Из теста делается круг и нарезается на 4 части, так печется традиционный фарл. Из этого рецепта получится 8 частей.
Обычно он подается со сливочным маслом, а мне кажется, он достаточно хороош и так, мягкий, такой немного влажный. что-то среднее между хлебом и пирогом.

1ст. пахты/кефира/жидкого йогурта
1ст. пшеничной муки
1ст. "7 злаков" или обычной муки
1ч.л. соли
5 г разрыхлителя
1ст.л. сахара
1ст.л. растительного или топленого сливочного масла

Замесить быстро тесто, раскатать в круг 0,5см толщиной, нарезать и по несколько минут обжарить на сухой сковороде.






No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...