ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, November 18, 2011

Raw Food. Muesli Turkish Style/Сыроедение. Мюсли в Турецком Стиле

In Turkey tahin-pekmez is such a popular breakfast spread, where you mix tahin (sesame paste) and pekmez (molasses like syrup, can be different kinds) respectfully, and spread this mixture over piece of bread. Said to be very healthy (tahini contains almost all group of B vitamin and very rich on calcium; pekmez is rich in various minerals, potassium, magnesium, calcium, vitamin A, C).
So I thought, why not to try making even more healthy muesli using this stuff?



For 2 cups oat flakes take 2 tb.s. tahini and 2 tb.s. pekmez (molasses or honey), mix well with a spoon, add vanilla.
Great taste, reminds of halva a little. I eat it with Greek yoghurt. Energizing!


В Турции тахин-пекмез так популярeн на завтрак. Это смесь из тахинной пасты (кунжутной) и пекмеза (что-то вроде мелассы, патоки). Говорят, очень полезно, ну еще бы! Тахинная паста содержит в себе почти всю группу витамина В и очень богата кальцием; а пекмез содержит витамины А и С , различные минералы, потассиум, магний и кальций. Вот эту смесь намазывают на хлеб.
А вот я решила, почему бы не сделать из этого еще полее полезные мюсли?

На 2 чашки овсяных хлопьев 2 ст.л. тахини и 2 ст.л. пекмеза или меда/патоки. Хорошо размешать, добавить ваниль.
Вкусом напоминает халву:) Я ем их с йогуртом. Очень заряжает!

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...