ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Saturday, December 3, 2011

Rose Water Holiday Cake Balls/Праздничные Розовые Конфеты

Hello friends! As promised, I am back with a nice recipe. Could not resist the temptation to make them (also long ago from my wish list).
My daughter LOVES them. I thought that rose water would be nice in combination with orange zest. And if orange zest, why not walnuts...and dark chocolate. Pure pleasure with Middle Eastern taste!



For the cake:

0,5 cup wheat flour
5g baking soda
pinch of salt
handful chopped walnuts
2tb.s. chopped candied orange zest
100g sugar
vanilla
1t.s. rose water
3 full tb.s. butter
1egg

Melt butter, add sugar and stir to dissolve, add egg and dry ingredients. Grease small baking tray, pour the dough into it and bake at 175 for about 10 minutes.
Wait until it is cooled and process in blender, adding 1tb.s. honey, splash of milk and several drops of rose water. Roll equal amounts into balls. About 10.

Chocolate cover

80g dark chocolate (not too bitter, about 50-60% is fine)
1-2tb.s. butter
1-2tb.s. milk

Melt in a small pan over boiling water.

Cover cake balls with chocolate, decorate to your taste and let them chill in the freezer for 30 minutes. Serve.



Друзья! Как и обещала, я вернулась с хорошим рецептом. Я не смогла устоять, так давно хотела сделать что-то подобное.
Моя дочка их ОБОЖАЕТ! Я подумала, что с розовой водой хорошо будет сочетаться засахаренный апельсин, а с апелсином грецкий орех....ну и темный шоколад, конечно:) Это настоящее наслаждение с Восточными нотами!


Для теста:

0,5 чашки обычной муки
5г разрыхлителя
щепотка соли
пригоршня грецких орехов
2ст.л. нарезаных засахаренных цукатов из апельсина
100г сахара
ваниль
1ч.л. розовой воды
3 полных ст.л. сливочного масла
1яйцо


Растопить масло, добавить сахар, размешать до растворения, добавить яйцо и сухие ингредиенты. Смазать небольшую форму маслом, вылить тесто и выпечь в течении примерно 10 минут при 175С.
Подождать, пока тесто остынет, смолоть его в блендере, добавив 1 ст.л. меда, еще пару капель розовой воды и совсем немного молока, для того, чтобы можно было слепить шарики. Сформировать 10 шариков.

Шоколад:

80г темного (ок.60%) шоколада
1-2ст.л. слив. масла
1-2ст.л. молока

Растопить в маленькой кастрюльке над кипящей водой. Покрыть шоколадом шарики, украсить их по вкусу и остудить в морозилке ок.30 минут. Подавать



2 comments:

  1. looks so pretty! i have never made cake balls... gonna try it :)

    ReplyDelete
  2. Thanx, it's also very easy, you'll see:)

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...