ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Tuesday, January 17, 2012

Light Lemon Coconut Bars/Легкие Лимонно-Кокосовые Пирожные

These are heavenly light and so delicious! There are no eggs in this recipe, no butter, no diary.



Adapted from www.nomeatathlete.com
For the crust:

3/4cup (200ml) WW flour
3/4 cup AP flour
pinch of salt
3tb.s. sugar
2/3 cup Becel margarine
splash (maybe 2tb/s/ cold water)

For the filling:

250ml water
app.150ml lemon juice
app.5-6tb.s. sugar (to taste)
15g gelatine
0,5 can (200ml) full fat coconut milk
vanilla
3tb.s. potato starch/or corn
zest of 1 lemon
pinch of turmeric (for the colour)

First prepare the crust. Combine all ingredients, mix and add as much water as needed to create a dough that can be spread over the bottom of baking form (greased). When the dough is in the form (with edges slightly higher), place it in freezer for 10 minutes.
Preheat oven to 175C.
Bake in the middle for 25-30 minutes. Let it cool



Prepare the filling by heating water, lemon juice and gelatine, whisking all the time. When the mixture is warm enough and is getting sticky, take away from fire. Microwave coconut milk with vanilla until warm, add starch into it, stir and pour into lemon mixture, return to the heat and whisking thicken it all. Take aside. Add lemon zest.

Now pour the filling into cooled crust and refrigerate overnight. Enjoy!




Для теста:

3.4стаканa (200мл) цельнозерновой муки
3/4 ст. обычной муки
3ст.л. сахара
щепотка соли
2/3 ст. Becel маргарина
немного (ок.2ст.л.) холодной воды

Для начинки:

250мл воды
ок.150мл лимонного сока
ок.5-6 ст.л. сахара (по вкусу)
15г желатина
0,5 банки (200мл) цельного кокосового молока
ваниль
3ст.л. картофельного крахмала
цедра 1 лимона
щепотка куркумы для цвета

Сначала приготовим тесто. Смешаем все ингредиенты, и добавим столько воды, чтобы сформировать тесто, которое можно распредилить по дну (смазанной) формы. После (сделать небольшие бортики из теста) отправим форму с тестом в морозилку на 10 минут. 
Духовка 175С. Выпекать посредине 25-30 минут.
Остудить

Для начинки нужно нагреть воду и сок с желатином, постоянно помешивая. Когда эта жидкость станет немного липкой и достаточно горячей, снять с огня. нагреть в микроволновке молоко с ванилью, размешать в нем крахмал и, помешивая, соединить молоко с лимонным желе. Нагреть опять, помешивая, пока не станет гуснуть. Снять с огня, вмешать цедру.

На остывшое тесто вылить начинку и охладить в течении ночи.


3 comments:

  1. they sound quite exotic with the coconut milk but they do look delicious, I love that they are thin!

    ReplyDelete
  2. Thank you Beti, I did eat a lot myself!:)

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...