ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, January 1, 2012

Oliebollen - Dutch Holiday Doughnuts/ Голландские Празднечные Пончики

Pleasant smell of vanilla will remain in your kitchen for hours once you make these doughnuts! They are not very healthy, OK, but once a year it's allowed:)



250g AP flour
250ml lukewarm water/milk/or combination
7g dry yeast
5g salt
10g sugar
vanilla, cinnamon
1tb.s. lemon juice
app.80g raisins



Soak raisins in water or cognac, if you prefer.
Dissolve yeast in lukewarm milk. Let it stand for 5 minutes. Sift flour and add rest of the ingredients. Cover bowl with plastic and let it stand for an hour.
Heat vegetable oil (I take corn) to 180C. If you do not have thermometer, just put one popcorn grain (or a small piece of bread) into oil, once corn pops, oil is ready, or if bread gets brown quickly.
With a help of two tea spoons grab 2-3 pieces of dough and place them into hot oil. Fry each for about 1 minute, turning sides.
When ready place them on a paper towel.
Before serving dust with powdered sugar (even better with vanilla sugar).

Приятный запах ванили останется у вас на кухне еще надолго после того, как вы приготовите эти пончики! Они не самые полезные, ОК, но раз в году можно:)

250г обычной муки
250мл теплого молока/воды/или комбинации из двух
7г сухих дрожжей
5г соли
10г сахара
ваниль, корица
1ст.л. лимонного сока
ок.80г изюма



Замочить изюм в теплой воде или коньяке, если нравится.
В молоке развести дрожжи, оставить на 5 минут, просеять муку, добавить остальные ингредиенты. Замесить тесто, оставить на 1 час, накрыв пластиковым пакетом.
Нагреть масло в кастрюле до 180С. Если у вас нет термометра, попробуйте бросить в масло кусочек хлеба или 1 зерно попкорна. Если зерно лопнет, а хлеб быстро станет коричневым, масло нагрето. Двумя чайными ложками берите кусочек теста и бросайте в масло, по 2-3 за раз. Жарить примерно по 1 минуте, переворачивая.
Выкладывать пончики на салфетку. При подаче посыпать сахарной пудрой, лучше ванильной

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...