ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Saturday, December 1, 2012

Honey Orange Cream Fudge/ Апельсиново-Медовые Конфеты Помадкa

This candy could easily fit onto Holiday Dessert list. Very creamy with pleasant orange taste and made with only few ingredients in just some half an hour.



1+ 3/4 cups white sugar
50-60ml runny honey
5tb.s. butter
200ml heavy cream
3t.s. candied orange peel
10g bourbon vanilla sugar
1-2 drops citrus flavour
1/2 t.s. salt

Place sugar, butter, cream, honey and salt into non sticking (2liter) pan. On medium heat start heating the mixture, stirring occasionally. After it starts to boil lower the heat to low and stirring from time to time boil for around 10-12 minutes. Check if it's enough by putting one drop of mixture into cold water...it should form a soft ball. Take away from fire and let it cool a little. Add vanilla, orange peel and citrus flavour. Beat the mixture with a whisk for 5-10 minutes until it becomes thicker and looses it's gloss. After it got thicker pour it into greased 20x20cm form (or onto lined with greased baking paper form) . Refrigerate for a couple of hours and cut into cubes. Makes around 36 soft fudge candies.
Store them better in refrigerator, layered with baking paper or cover each candy separately.


Эти конфеты очень напоминают конфеты детства "коровка". Только эти такие сливочные и еще с приятным апельсиновым ароматом. Всего несколько ингредиентов и всего каких-то 30 минут... от наслаждения!:)



1+ 3/4 ст. сахара
200мл густых сливок
5ст.л. слив. масла
50-60мл меда (жидкого)
10г ванили бурбон
3ч.л. засахаренных корочек апельсина
1-2 капли цитрусового ароматизатора
0,5 ч.л. соли

В кастрюльке с антипригарным покрытием (и не меньше 2 литров) растопите сахар, мед, сливки, масло и соль, помешивая. Когда жидкость закипит, уменьшить газ до минимума и, помешивая время от времени, варить сироп ок. 10-12 минут. Проверить на готовность капнув каплю сиропа в холодную воду, должен сформироваться мягкий "шарик".
Снять с огня, остудить пару минут и добавить ваниль, апельсин и эссенцию. Взбейте эту смесь в течении 5-10 минут венчиком. Карамель станет матовой и густой.
Смазать маслом форму 20х20см (или смазать бумагу маслом и выложить в форму) и вылить жидкость в нее. Охладить в течении нескольких часов. Затем нарезать на квадраты. Получается ок. 36 мягких конфет.
Хранить лучше в холодильнике в бумаге для выпечки или обернув каждую конфету отдельно.

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...