ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, December 14, 2012

Sandwiched Savoiardi / Савоярди Сэндвичи

These are individual crispy cookies with luscious layer of cream in between and a touch of milk chocolate. Very delicate and tasty.



They remind a lot of the Dutch "Bokkenpootjes" cookies, but made with store bought lady fingers instead of almond meringues and I used  coffee flavoured cream instead of traditional vanilla buttercream.

24 savoiardi cookies
some alcohol (rum, liqueur...)
80g milk chocolate + 1 tb.s. vegetable oil

Zabaglione Buttercream:

2 egg yolks
3tb.s. vanilla powdered sugar
60ml strong coffee
pinch of salt

0,5 t.s. lemon zest
100g soft butter
rum essence
2-3 tb.s. vanilla powdered sugar

Place yolks, sugar, vanilla and coffee onto non sticking pan and cook on low, whisking until thickens. Set aside and chill.

Beat butter and powdered sugar until pale, add chilled zabaglione and beat all together.

Place ladyfingers bottom side up and sprinkle with some alcohol of choice. Not too much.

Take buttercream from the fridge and pipe onto half of cookies. Sandwich with other cookie on top. Refrigerate.

Melt chocolate with vegetable oil and quickly dip each sandwiched cookie in it from both sides or only one side. Place them onto baking paper and into fridge until set. Serve with coffee ...mmm





Это маленькое порционное хрустящее печенье с кремовой и ароматной прослойкой и шоколадом. Деликатные и вкусные.



Они очень напоминают голландское печенье "Bokkenpootjes ", но сделаны из купленых савоярди, вместо традиционных миндальных меренг, и крем я сделала кофейный с каплей алкоголя, вместо ванильного крема.

24 печенья савоярди
немного алкоголя (ром, ликер...)
80г молочного шоколада + 1 ст.л. растительного масла
Масляный Крем Сабайон

2 желтка
60мл крепкого кофе
3ст.л. ванильной сахарной пудры
щепотка соли

0,5 ч.л. цедры лимона
100г мягкого слив. масла
ромовая ессенция
2-3 ст.л. ванильной сахарной пудры


Поместить желтки, сахар и кофе в кастрюльку с антипригарным покрытием и на малом огне, помешивая, заварить крем. Остудить. Взбить масло с пудрой до бела и вбить в него крем. Охладить.

Разложить печенье низом вверх и побрызгать алкоголем, немного. Смазать половину печенья кремом, накрыть оставшимися. Охладить.

Растопить шоколад с растительным маслом и аккуратно окунуть печенье одним или двумя боками. Охладить Подавать с кофе...ммм






4 comments:

  1. These looks fabulous! So light and airy yet crisp at the same time. I wish I could just reach into the computer right now and grab a few hehehe.

    Thanks for the post, will let you know how it goes!

    Anjo Angela :)

    ReplyDelete
  2. Ik was op Foodgawker aan het kijken en zie ineens bokkepootjes!!!
    Mijn vriend kan niet tegen amandelen dit is een super alternatief wat een idee, bedankt voor het delen. Ga het eerdaags uit proberen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lekker smullen dan maar! Laat maar horen hoe het afloopt ))

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...