ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, February 27, 2013

Salmon in Soy-Honey Glaze/ Лосось в Соево-Медовом Соусе

This is a super easy and very tasty recipe, taken from Dutch cooking magazine with minor changes. It's healthy and very quick, so it's perfect for me:) Salmon tastes great in a company of carrots and fragrant sesame seeds.



2tb.s. sesame seeds
about 300g young carrots
olive oil, about 4tb.s.
2tb.s. runny honey
6tb.s. soy sauce
1tb.s. white wine vinegar
1 garlic clove
black pepper to taste
2 portions of salmon

First on a dry and hot frying pan cook sesame seeds approximately 2 minutes, stirring a couple of times. Set aside.
Peel and cut carrots in half lengthwise.
Heat about half of olive oil on frying pan, add carrots and cook them for 2 minutes. Pour 1 tb.s. honey, 3 tb.s. soy sauce, vinegar and press 1 clove garlic into the pan, stir and cover with a lid. Cook 7-10 minutes. Set aside.
Pat dry salmon pieces. Pour olive oil,  1 tb.s. honey and another 3 tb.s. soy sauce into a pan and add salmon. Fry on medium high during 3 minutes on each side (depending on the thickness of salmon).
Serve with carrots and sprinkle sesame seeds over the fish. Great with some rice.





Это супер быстрый и очень вкусный рецепт, взят из голландского кулинарного журнала с небольшими дополнениями. Он полезный и легкий, для меня идеальный:) Лосось на вкус очень приятный, замечательно сочетается с морковкой и ароматным кунжутом.





























2ст.л. кунжута
ок.300г молодой моркови
оливковое масло
2ст.л. жидкого меда
6ст.л. соевого соуса
1ст.л. винного уксуса
1 зубок чеснока
черный перец
2 куска лосося

Сначала на сухой горячей сковороде поджарить кунжут ок. 2 минут. Отложить.
Почистить и порезать пополам по всей длине морковь. На оливковом масле подержать ее на сковороде ок.2 минут, затем влить 1ст.л. меда, 3 ст.л. соевого соуса и уксус. Выдавить чеснок и накрыть крышкой. Тушить 7-10 минут.
Лосось промокнуть бумагой. На горячую сковороду налить масло, 1 ст.л. меда и 3 ст.л. соевого соуса. Положить туда лосось и жарить по 3 минуты с каждой стороны, в зависимости от толщины кусков.
Подавать с морковкой и посыпать кунжутом сверху. Очень хорошо с рисом.


6 comments:

  1. Looks so inviting! It's just asking to be eaten.. I am sure was very delicious!

    ReplyDelete
  2. a zamorozhenniy mozhno ispolzovat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rybu morozhennuyu? konechno...tol'ko razmoroz'te snachala:)

      Delete
  3. Just made this for dinner! Amazing! Thanks for sharing!

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...