ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, March 22, 2013

Black'n White Chocolate Fudge Cake/ Черно-Белый Фадж Торт

Dense and gooey white chocolate cake with pine nuts, raisins and espresso touch, frosted with dark chocolate ganache and decorated with chocolate covered coffee beans. Dessert almost does not contain any flour which makes it quite rich, with brownie like texture and a very interesting and quite unusual flavour combinations. Surprisingly easy to prepare.

The cake is not overly sweet with pleasant hint of coffee and tangy pieces of raisins and fragrant pine nuts. Dark chocolate frosting dominates the taste. If you prefer milder taste, use milk chocolate for ganache...or even white chocolate, then it will be really creamy. I would cut it into small (almost candy sized) portions and serve with coffee. Enjoy!



Cake:

3 eggs
80g sugar
35g flour
150g white chocolate
100g butter
1tb.s. coffee granules
1tb.s. milk powder
4tb.s. pine nuts
0,5 cup raisins
pinch of salt

Preheat oven to 170C.

Melt white chocolate with butter and let it cool to room temperature.
Beat egg yolks with 40g sugar until pale. Add flour, coffee granules and milk powder into it and mix well.
Beat egg whites with pinch of salt and another 40g sugar until picks can be formed.
Mix raisins and nuts into the dough.
carefully add egg whites and mix to combine.

Line with baking paper 20cm baking form. Transfer the batter into the form. bake for about 40-45 minutes. Let it cool completely.


Ganache:

100ml heavy cream
170-180g dark chocolate

Heat cream and pour it over chopped chocolate, stir to help it melt. Wait until the mixture is cooled slightly and is spreadable. Frost the cake. Decorate with chocolate covered coffee beans.
Keep it in the fridge, it will be good for up to a week.

Небольшой, но насыщенный торт из белого шоколада с кедровыми орешками и изюмом, с кофейным легким ароматом, покрытый ганашем из темного шоколада, украшеный кофейными зернами в шоколаде. В этом десерте почти нет муки, что делает его довольно тяжелым, с текстурой похожей на брауни. Oчень интереснoe и необычнoe вкусовoe сочетание. Удивительно легок в приготовлении.

Торт не слишком сладкий, с приятным запахом кофе, с кислинкой от изюма и ароматными кедровыми орехами. Шоколадный вкус преобладает. Если Вам не по душе черный шоколад, используйте молочный или даже белый шоколад. Тогда вкус будет у торта совсем сливочный и нежный. Я бы нарезала его на маленькие порции (практически с конфету величиной) и подавала бы с кофе.




























тесто:

3 яйца
80г сахара
35г муки
150г белого шоколада
100г сливочного масла
1ст.л. гранул кофе
1ст.л. сухого молока
4ст.л. кедровых орехов
половина чашки (100мл) изюма
щепотка соли

Разогрейте духовку до 170С.
Растопите белый шоколад с маслом и остудите до комнатной температуры.
Взбейте желтки с 40г сахара до посветления. Добавьте муку, кофе и сухое молоко.
Добавьте орехи и изюм.
Взбейте белки с солью и оставшимся сахаром до пиков.
Соедините с тестом.
Проложите бумагой 20цм форму для торта. Вылейте в нее тесто.
Выпекать ок.40-45 минут. Остудите.


ганаш:

100мл жирных сливок
170-180г темного шоколада

нагрейте сливки и вылейте их к поломанному шоколаду, помешивайте, пока не растает. Когда масса немного остынет и загуснет, нанесите на торт. украс;те кофейными зернами в шоколаде.
Храните в холодильнике, стоять будет с неделю.

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...