ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, December 29, 2011

Strawberry Milk Sorbet/Молочно-Клубничное Сорбе

To bring some summer into dark winter days I made this light dessert. It is low in calories, perfect to serve after relatively heavy Holiday meals:)
This dessert contains no eggs, no cream. It holds it's shape thanks to potato starch.



450g frozen strawberries
2 cups (x200ml) whole fat milk
vanilla
pinch of salt
130-200g vanilla powdered sugar or sweetener (to taste)
3tb.s. potato starch

Bring milk with sugar and vanilla to boil. Combine starch with some cold milk, stir. When milk in the pan begins to boil, take away from fire, carefully add starch to boiling milk, constantly stiring. The mixture will be quite thick. If there are some lumps don't bother.

In blender process frozen strawberries until smooth, add milck with starch and pulse several times until it's creamy.
Freeze the mixture in metal bowl with cover for several hours.

Чтобы внести немного лета в этот темный зимний период я сделала вот этот легкий десерт. В нем мало калорий, отлично подать такой после довольно тяжелых празднечных блюд:)
В этом сорбе нет яиц, нет сливок. Он держит форму за счет картофельного крахмала.

450г мороженой клубники
2 стакана (х200мл) цельного молока
щепотка соли
130-200г сахарной пудры с ванилью (по вкусу, можно добавить заменитель)
ваниль
3ст.л. крахмала

Размешать крахмал в малом кол-ве холодного молока. Нагреть молоко с сахаром и ванилью, когда начнет кипеть, снять и быстро вмешать крахмал, постоянно помешивая. Смесь получится довольно густая. Если образуется несколько комков, не беда.
В блендере разбить клубнику до однородной массы, влить крахмальное молоко и пропульсировать несколько раз до кремообразного состояния. Охладить в морозилке в металлической емкости несколько часов.


No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...