ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Tuesday, October 16, 2012

Chocolate Covered Nougat Candy/ Нуга в Шоколаде

These candies where fun to make, but I am sure I could de a better job. They came out a bit softer than I thought, while taking pictures they kind of melted a bit. Next time I'll cover them with thicker layer of chocolate, add more nuts and cook the syrup longer. And will probably make it with only half of the ingredients, as it produces quite a lot.
Silky soft with crunchy nuts, fragrant and delicious candy...especially with a cup of strong coffee.
Kids love it and grown ups appreciate it as much.
It is quite easy to prepare, if you have some patience, just the most important here is to guess the timing for boiling the syrup. It should be long enough not to end up with a very soft texture, but at the same time not to burn it, of course.



* I live by the sea, so there is more moist in the air, which can influence the process of making candy.

500g (add more) mixed toasted nuts (pistachio, almond, peanut, hazelnut)
2 small egg whites
2cups (200ml) sugar
1 1/2 cup runny honey
1tb.s. water
vanilla
almond extract
citrus extract
pinch of salt
app. 40g butter

160g dark chocolate (enough to cover about a half of bars)

Prepare 20x20cm form by placing greased baking paper into it.

Cook on low heat sugar, water and honey for about 10 minutes, stirring occasionally and taking it away from fire when the syrup begins to bubble over.

Beat egg whites with a pinch of salt until picks can be formed.

Pour a little of the syrup into egg whites and continue beating. Then add the rest of syrup and mix for a couple of minutes much more! until well incorporated and quite thick. Put butter into the mixture and mix a little more. Add vanilla, almond and citrus extract )almond should be dominating, followed by citrus and then vanilla). Mix in nuts.

Transfer the mixture into the prepared form and cover it with another greased piece of baking paper. Place wooden cutting board on top of the form and put some weight on top of it (like 2 pack of milk).
Refrigerate for 2-3 hours.

Cut into pieces with a knife, working on a surface sprinkled generously with cornstarch.
Keep every piece apart from each other. Place candies into freezer for half an hour. Melt dark chocolate and cover each piece in it. Let them cool and place into the fridge again.

I kept the other part of bars uncovered, but they keep their shape purely without chocolate, so you would have to store them in freezer.



Очень было интересно приготовить такие конфеты, хотя не все получилось так, как хотела. Они вышли более мягкими, чем я думала; в следующий раз я покрою их более толстым слоем шоколада, добавлю больше орехов и подержу сироп на огне дольше. Но все равно они получились очень вкусными, с хрустящими орехами, всем понравились.

500 г (лучше больше)смешанных поджареных орехов (фисташки, миндаль, арахис, фундук)
2 яичных белка
2ст. (200 мл) сахара
1 1/2 стакана жидкого меда
1ст.л. воды
ваниль
миндальный экстракт
цитрусовый экстракт
щепотка соли
ок. 40 г сливочного масла

160г темного шоколада (достаточно, чтобы покрыть примерно половину конфет)


Подготовить 20x20cm форму проложив ее смазанной бумагой для выпечки.

Варить на медленном огне сахар, воду и мед в течение примерно 10 минут, периодически помешивая и убирая его подальше от огня, когда сироп начнет пузыриться через край.

Взбить яичные белки с щепоткой соли до пиков.

Налейте немного сиропа в яичные белки и продолжайте взбивать. Затем добавить остальной сироп и взбить массу еще несколько минут, пока хорошо не перемешается и станет довольно густой. Положить масло в смесь и немного ванили, миндальный и цитрусовый экстракт) миндаль должны доминировать, затем цитрус и ваниль). Вмешайте орехи.

Перенесите смесь в подготовленную форму и покройте ее  другой смазанной маслом бумагой для выпечки. Поставьте деревяннаую разделочную доску на верхнюю часть формы и положить вес сверху (например, 2 пакета молока).
Поставить в холодильник на 2-3 часа.

Порезать на кусочки ножом предваритеьно посыпав поверхость  стола крахмалом.
Складывайте каждый кусочек отдельно друг от друга. Поместите конфеты в морозилку на полчаса. Растопить темный шоколад и покрыть каждый кусок. Дайте им остынуть и поместите в холодильник снова.

Я оставила половину конфет непокрытыми, однако без шоколада они держали форму хуже, поэтому я хранила их в морозилке.



No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...