Quite convenient recipe, one could through anything into these bars. Easy to prepare, delicious, crunchy bars with a bit gooey centre. Can be stored up to a week in an airtight container in a fridge.
2 cups (200ml) old fashioned oats
2 cups AP flour
10g baking powder
good pinch of salt
3/4 to 1 cup of sugar
vanilla
250g butter or vegetable shortening
160g white chocolate
100-150ml caramel sauce
handful of hazelnuts, blended into crumbs
more vanilla if desired
Combine dry ingredients, add butter and cut the mixture with two knives or a fork until fine pieces. Preheat oven to 175C. Cover 20x30cm baking dish with greased paper. Transfer half of the mixture into the dish, pressing it down. Bake for 20 minutes. Take it out, let it cool off a bit. Sprinkle with crushed nuts, add chocolate and drizzle with caramel over it. With your fingers sprinkle remaining crumbles of oatmeal dough over the filling. Press just a little. Bake for 25 minutes longer. Let t cool completely, then cut.
2 чашки (200 мл) овсяных хлопьев
2 стакана муки
10 г разрыхлителя
хорошая щепотка соли
3/4 -1 стакан сахара
ваниль
250 г сливочного масла или маргарина
160г белого шоколада
100-150мл карамели
горстку орехов, измельченных
ваниль по желанию
Смешать сухие ингредиенты, добавить сливочное масло и измельчить двумя ножами или вилкой на мелкие кусочки. Разогреть духовку до 175C. Форму для выпечки 20x30 см застелить смазанной маслом бумагой. Перенести половину смеси в блюдо, немного придавить. Выпекать в течение 20 минут. Вынуть, дать ему остыть немного. Посыпать дробленым орехом, добавить шоколад и побрызгать карамелью. Посыпать оставшимися крошками овсяного теста. Совсем немного придавить. Выпекать в течение 25 минут. Полностью остудить, затем нарезать.
2 cups AP flour
10g baking powder
good pinch of salt
3/4 to 1 cup of sugar
vanilla
250g butter or vegetable shortening
160g white chocolate
100-150ml caramel sauce
handful of hazelnuts, blended into crumbs
more vanilla if desired
Combine dry ingredients, add butter and cut the mixture with two knives or a fork until fine pieces. Preheat oven to 175C. Cover 20x30cm baking dish with greased paper. Transfer half of the mixture into the dish, pressing it down. Bake for 20 minutes. Take it out, let it cool off a bit. Sprinkle with crushed nuts, add chocolate and drizzle with caramel over it. With your fingers sprinkle remaining crumbles of oatmeal dough over the filling. Press just a little. Bake for 25 minutes longer. Let t cool completely, then cut.
2 чашки (200 мл) овсяных хлопьев
2 стакана муки
10 г разрыхлителя
хорошая щепотка соли
3/4 -1 стакан сахара
ваниль
250 г сливочного масла или маргарина
160г белого шоколада
100-150мл карамели
горстку орехов, измельченных
ваниль по желанию
Смешать сухие ингредиенты, добавить сливочное масло и измельчить двумя ножами или вилкой на мелкие кусочки. Разогреть духовку до 175C. Форму для выпечки 20x30 см застелить смазанной маслом бумагой. Перенести половину смеси в блюдо, немного придавить. Выпекать в течение 20 минут. Вынуть, дать ему остыть немного. Посыпать дробленым орехом, добавить шоколад и побрызгать карамелью. Посыпать оставшимися крошками овсяного теста. Совсем немного придавить. Выпекать в течение 25 минут. Полностью остудить, затем нарезать.
Здравствуйте, Ольга!
ReplyDeleteМы решили, что Ваш рецепт будет рецептом недели на Facebook "Vcerecepti.ru". Поздравляем!
https://www.facebook.com/pages/Vcereceptiru/439642929401951
Ольга, здесь презент. За заслуги в области кулинарии:).
ReplyDeleteОльга, простите, но Вам еще одна награда:)
ReplyDeleteКубок признания.
кол-во масла , шоколада сократила вдовое, для меня в самый раз, получилось очень вкусно , как всегда! Овес продукт номер1
ReplyDeletespasibo Vam za otzyv! ya tak rada
Delete