ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Tuesday, November 20, 2012

Berry&Chocolate Yogurt Bars/ Ягодно-Шоколадные Йогуртовые Пирожные

I wanted something not overly sweet, not too unhealthy and airy light. So I came up with these bars. There is no flour, butter or loads of sugar in them. Crust is made with nuts and dry fruit. Upper layer is light chocolate pudding and middle layer is drained yoghurt with berry juice, bananas and little vanilla sugar.



Crust:

hazelnut paste (sweetened) 150g
little less than 1/3 cup toasted almonds
6 large dried figs
zest of 0,5 lemon

Blend all ingredients together until they are sticky. Press this mixture into covered with baking paper 20x20cm baking form.

Yoghurt layer:

app.700ml drained (Greek) yoghurt
2 ripe bananas, mashed
2x25g (2 full tb.s.) gelatin
200ml red berries juice
3tb.s. vanilla powdered sugar
zest of 0,5 lemon
a few drops of lemon extract
a few drops of rum extract (or real rum)
red food colouring

Heat 200ml juice and dissolve gelatin in it. Just blend all ingredients together, adding gelatin mixture carefully.
Pour yoghurt mixture onto prepared crust. Refrigerate for an hour or two.
Prepare chocolate pudding layer by mixing 35g light choc pudding with milk (take 1/3 less milk than required). Heat the mixture stirring all the time until it begins to thicken. Let it cool a bit and spread over yoghurt. Refrigerate until ready to serve. Cut into 20  squares.
Best served within 24 hours. When has to be stored longer, cover the tin with the cake with plastic wrap.


Я хотела чего-то не черезчур сладкого, не очень неполезного и воздушно легкого... и у меня получился вот такой десерт. Тут нет муки, масла или стаканов сахара. Основа сделана из орехов и сухофруктов. Шоколадный слой это низкокалорийный пудинг, а слой посредине это йогурт с ягодным соком, бананами и небольшим кол-вом ванильного сахара.


Основа:

150г пасты из лесного ореха (сладковатая)
немного меньше, чем 1/3 стакана поджареного миндаля
6 крупных инжирин
цедра 0,5 лимона

Все смолоть в блендере, вдавить в форму 20х20см, простеленую бумагой.



Йогуртовый слой:

ок.700мл густого (подвесить на сите) йогурта
2 спелых банана
2х25г гелатина (2 полные ст.л.)
200мл сока из красных ягод
3ст.л. ванильной сахарной пудры
цедра 0,5 лимона
пару капель цитрусовой эссенции
пару капель ромовой эссенции (или рома)
красный пищевой краситель


Нагреть сок и размешать в нем желатин. Все ингредиенты смешать в миксере/блендере, осторожно добавляя желатин.
Вылить йогуртовую массу на основу. Охладить 1-2 часа.
Приготовить шоколадный пудинг из 35г легкого пудинга и молока (возьмите на 1/3 меньше, чем написано на упаковке). Нагреть эту смесь на огне, помешивая, пока не начнет загусать, снять с огня, немного остудить и равномерно нанести на йогурт. Охладить до подачи, затем нарезать на 20 частей.
Лучше подавать в течении 24 часов. Если нужно сохранить дольше, оберните форму с тортом пластиковой пленкой.

2 comments:

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...