ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, February 7, 2013

Oat Coconut Cream no bake Sandwiches/ Овсяное Печенье с Кокосовым Кремом без выпечки

Can sugar free and low fat be tasty? Yes, it can! And also healthy! Don't you like it?:) Actually, coconut cream is not very low on fat, but it's that kind of fat that won't harm you much.



Based on this last year recipe I made these light small pleasures couple of days ago and am about to make them again!:) Not too sweet and fragrant (think banana and coconut), good for snacking.

1 medium to large banana
1 cup (200ml) toasted rolled oats
pinch of salt
vanilla
1tb.s. raisins (optional)
1 tb.s. flax egg (1tb.s. seeds+2tb.s. water blended)
30ml desiccated coconut + more for sprinkling on top
1 can (400ml) coconut milk, chilled

Toast oats on a pan until slightly brownish. Sprinkle a pinch of salt over them and blend them to create coarse flour.
Add chopped banana with raisins and blend again until smooth, then add vanilla, 30ml coconut and flex egg.
Take with a small melon ball scoop small amounts of the "dough" and roll them in coconut, then flatten into a disk. This quantity will make around 32.

Take chilled coconut milk from the fridge. Open it carefully (without shaking), pour the liquid that is on top out and transfer coconut cream into your mixer, whip it until smooth. With the help of pastry bag pipe this cream onto half of cookies and pair cookies together. Chill before serving.



Может ли десерт без сахара и масла быть вкусным? Может! А еще полезным! Вам это нравится?:) Вообще-то, кокосовый крем не совсем нежирный, но это тот случай, когда он не повредит.



Основываясь на этом прошлогоднем рецепте я сделала вот эти нежные вкусности пару дней назад и собираюсь сделать их опять!:) Не слишком сладкие и ароматные (пахнут бананом и кокосом), хороший перекус!


1 довольно крупный банан
200мл овсяных хлопьев (подсушеных на сковороде)
щепотка соли
ванилин
1 ст.л. изюма- не обязательно
1 ст.л. семян льна (взбить в блендере с 2 ст.л. воды)
30мл кокосовой стружки + на посыпку
1 банка (400мл) кокосового молока, охлажденная


Подсушить овес на сковороде до появления приятного орехового запаха и когда хлопья станут немного желтыми.
Сложить их в блендер и смолоть в муку грубого помола. Добавить банан и изюм, а затем остальные ингредиенты.
Слепить из "теста" при помощи ложки для дыни маленькие шарики, обвалять в кокосе и приплюснуть.
Холодное кокосовое молоко достать из холодильника, аккуратно, не встряхивая банку слить жидкость, а густой крем взбить в миксере. Выложить его в кондитерский мешок и нанести на половину печенья, слепить с другим печеньем и хранить в герметичной банке в холодильнике.

Nutrition Facts
Serving Size 25 g
Amount Per Serving
Calories 
59
Calories from Fat 
29
% Daily Value*
Total Fat 
3.2g
5%
Saturated Fat 
2.3g
12%
Cholesterol 
0mg
0%
Sodium 
2mg
0%
Total Carbohydrates 
6.8g
2%
Dietary Fiber 
1.5g
6%
Sugars 
2.1g
Protein 
1.4g
Vitamin A 0%Vitamin C 2%
Calcium 1%Iron 3%
Nutrition Grade B
* Based on a 2000 calorie diet









6 comments:

  1. With that low fat sugar free you really got my attention :) The recipe itself sounds really great. Oats and raisins combines with coconut cream sounds interesting

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's definitely not to everybody's liking, but it's good stuff and I enjoy these things:)

      Delete
  2. What are the calories per one cookie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I don't usually count calories, but I've included nutrition facts in the end of the post just now.

      Delete
  3. This sounds really simple and looks delicious. I can't wait to try it, I even have everything on hand.
    Hard to find recipes without gluten and rice. Thank you!

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...