ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Tuesday, March 19, 2013

Chicken Mushroom Loaf with Cheese/ Запеканка из Курицы с Грибами и Сыром

This loaf is so easy to put together and it is one of my favourite dishes. I must say I could eat the entire thing in one day...I just have to stop myself all the time:)

It's juicy, full of flavours, low on fat and carbs and with a lot of different vegetables. My kids eat this stuff every time I make it, it's a 100% success. It's also easy to take with you on a trip/picnic, if you slice it cold and make sandwiches. Very convenient:)




500g chicken breasts, minced
1 large red onion, chopped
2 carrots, peeled, chopped
1 tomato, chopped
2 garlic cloves
250g mushrooms
small bunch of dill
2 eggs
3-4tb.s. flour (I use WW)
salt, black pepper

sheep cheese/parmesan for grating on top (not too much)
a couple of spoons of ketchup or spicy tomato sauce


On olive oil cook half of the onion and carrots until they begin to get golden. Add chopped mushrooms and cover with frying pan the lid. Cook, stiring a couple of times for about 10 minutes.

Preheat oven to 175C. Brush baking dish (rectangular for baking bread) with olive oil.

Mix minced chicken with another half of chopped onion, chopped garlic and tomato. Season to taste. Add chopped dill, eggs and mushroom mixture. Regulate thickness of the mixture by adding more or less flour. Don't make it stiff though.

Transfer everything into prepared baking dish. Spread some ketchup over the top. Cover with aluminium foil and bake 30 minutes. The remove foil, sprinkle with grated cheese and bake for about 15 more minutes. Enjoy it warm or even cold.





Ето блюдо очень просто приготовить. Оно одно из моих любимых! Должна сказать, что могла бы сьесть все сама за один день, но останавливаю себя бесконечно:)

Она сочная, ароматная, нежирная и в ней мало углеводов, но много разных овощей. Мои дети едят ее каждый раз, когда я готовлю ее, это 100% успех. А еще очень удобно нарезать (в холодном виде) ее на порции и сделать бутерброды, если нужно взять еду с собой в дорогу/на пикник.


500г куриного филе, фарш
1 крупная красная луковица
2 моркови, почистить, нарезать
1 помидор, нарезаный
2 зубка чеснока
250г грибов, нарезать
небольшой пучок укропа
2 яйца
3-4ст.л. муки (я беру цельнозерновую)
соль, черный перец

натертый овечий сыр/или пармезан
несколько ложек кетчупа или пряного томатного соуса





На сковороде с оливковым маслом подрумянить половину нарезанного лука, морковку и чеснок. Затем добавить грибы, накрыть крышкой и тушить ок.10 минут.
Фарш смешать с луком, помидором, нарезанным укропом, яйцами, добавить поджареные грибы. Приправить по вкусу. Добавить больше или меньше муки, в зависимости от консистенции фарша. Но масса не должна быть сухой!
Смазать прямоугольную форму (для выпечки хлеба) маслом и выложить весь фарш. Сверху смазать кетчупом. Накрыть фольгой и печь при 175С 30 минут. Снять фольгу, натереть сверху сыр и запечь еще минут 15.





4 comments:

  1. Оля, очень аппетитная запеканка! Захотелось сделать))) Спасибо за идею! Я как-то забыла про мясные запеканки в последнее время.

    ReplyDelete
  2. Da da, eto ochen' udobnaya vesh i ochen' vkusno vsegda:) Spasibo za komment

    ReplyDelete
  3. Olya,a dlya chego muka? ya chto-to ne ponyala?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nemnozhko skrepit' farsh, osobenno, esli mnogo soka poluchilos'

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...