Very easy to prepare refreshing, creamy, spicy and a little tart Turkish yoghurt soup (Yoğurt çorbası ).
1l beef stock
0,5 cup rice or noodles
1 egg
1,5tb.s. flour
1 cup (200ml) thick yoghurt
salt to taste
1 tb.s. dry mint
0,5tb.s. chilly pepper flakes
olive oil
Bring broth to boil and add rice or noodles. Cook around 15 minutes until rice/noodles is almost ready. Mix in a small bowl egg with flour and yoghurt, add mint and pepper. Cook, whisking occasionally for about 5-10 minutes longer. Serve with some olive oil and extra herbs, if desired.
It's very tasty!:)
Очень легкий, освежающий, густой с приятной кислонкой турецкий йогуртовый суп.
1л мясного бульона
100г риса или лапши
1 яйцо
1.5ст.л. муки
1 ст. (200мл) густого йогурта
соль по вкусу
1 ст.л. сухой мяты
0,5ст.л. сухого чили
оливковое масло
Закипятить бульон и забросить в него рис. Варить ок. 15 минут, пока рис/лапша не будет почти готов. В небольшой миске размешать йогурт, яйцо, мяту, перец и муку. Аккуратно залить эту смесь в бульон , помешивая, варить еще минут 5-10. Подавать с оливковым маслом и дополнительными специями, если пожелаете.
Очень вкусно!:)
1l beef stock
0,5 cup rice or noodles
1 egg
1,5tb.s. flour
1 cup (200ml) thick yoghurt
salt to taste
1 tb.s. dry mint
0,5tb.s. chilly pepper flakes
olive oil
Bring broth to boil and add rice or noodles. Cook around 15 minutes until rice/noodles is almost ready. Mix in a small bowl egg with flour and yoghurt, add mint and pepper. Cook, whisking occasionally for about 5-10 minutes longer. Serve with some olive oil and extra herbs, if desired.
It's very tasty!:)
Очень легкий, освежающий, густой с приятной кислонкой турецкий йогуртовый суп.
1л мясного бульона
100г риса или лапши
1 яйцо
1.5ст.л. муки
1 ст. (200мл) густого йогурта
соль по вкусу
1 ст.л. сухой мяты
0,5ст.л. сухого чили
оливковое масло
Закипятить бульон и забросить в него рис. Варить ок. 15 минут, пока рис/лапша не будет почти готов. В небольшой миске размешать йогурт, яйцо, мяту, перец и муку. Аккуратно залить эту смесь в бульон , помешивая, варить еще минут 5-10. Подавать с оливковым маслом и дополнительными специями, если пожелаете.
Очень вкусно!:)
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!