ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, January 13, 2013

Turkish Yoghurt Soup/ Турецкий Йогуртовый Суп

Very easy to prepare refreshing, creamy, spicy and a little tart Turkish yoghurt soup (Yoğurt çorbası ).

1l beef stock
0,5 cup rice or noodles
1 egg
1,5tb.s. flour
1 cup (200ml) thick yoghurt
salt to taste
1 tb.s. dry mint
0,5tb.s. chilly pepper flakes
olive oil



Bring broth to boil and add rice or noodles. Cook around 15 minutes until rice/noodles is almost ready. Mix in a small bowl egg with flour and yoghurt, add mint and pepper. Cook, whisking occasionally for about 5-10 minutes longer. Serve with some olive oil and extra herbs, if desired.
It's very tasty!:)


Очень легкий, освежающий, густой с приятной кислонкой турецкий йогуртовый суп.

1л  мясного бульона
100г риса или лапши
1 яйцо
1.5ст.л. муки
1 ст. (200мл) густого йогурта
соль по вкусу
1 ст.л. сухой мяты
0,5ст.л. сухого чили
оливковое масло



Закипятить бульон и забросить в него рис. Варить ок. 15 минут, пока рис/лапша не будет почти готов. В небольшой миске размешать йогурт, яйцо, мяту, перец и муку. Аккуратно залить эту смесь в бульон , помешивая, варить еще минут 5-10. Подавать с оливковым маслом и дополнительными специями, если пожелаете.
Очень вкусно!:)

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...