This is my piece of dessert:) Of course, it's not really original, but still a very tasty strawberry pudding...full of protein and low on fat and carbs. Since I'm trying to avoid fast carbs and also I am on very low grain % diet for several weeks already, this dessert is right for me:)
The texture here is slightly different than original creamy version, but the whole result was surprisingly good .. It's light, juicy, fruity and pudding like smooth. Summer is near:) Knowing that this dessert is kind of healthier makes it extra good for me:) Hope you'll enjoy it as much as I did!
400g strawberries
2-3tb.s. liquer/cognac...
250ml milk
vanilla
pinch salt
3 eggs
sugar substitute in powder (to taste)
250g ricotta
70g buckwheat flour
Oven 175C. Mix berries with alcohol.
Heat milk with vanilla.
Beat eggs with sugar sub and salt, add milk, carefully add ricotta and flour. Using hand blender smooth the batter out. Pour this batter into lightly greased tart form (around 25cm) and scatter berries with their liquid over the top. Bake clafoutis during 35 min. Eat warm or cold.
Это мой десерт:) Конечно, это не совсем оригинальная версия...но все же очень вкусный клубничный пудинг с высоким содержанием протеина и малым содержанием жира и углеводов. Так как я стараюсь избегать быстрых углеводов и почти не ем зерно уже несколько недель такая версия как раз мне подходит!
Текстура здесь немного отличается от оригинальной кремовой, но весь результат в целом мне понравился. Он легкий, сочный, ягодный и нежный как пудинг. Лето уже скоро:) Зная, что этот десерт полезнее, он для меня становится еще вкуснее:) надеюсь, Вам тоже придется по душе!
400г клубники
2-3ст.л. ликера/коньяка...
250мл молока
ваниль
щепотка соли
250г рикотты
3 яйца
заменитель сахара в порошке
70г гречневой муки
Духовка 175С. Смешайте ягоды с алкоголем.
Нагрейте молоко с ванилью. Взбейте яйца с заменителем, добавьте соль, влейте молоко, рикотту и муку. Погружным блендером взбейте всю массу, чтобы небыло комков. Вылейте тесто в смазанную форму для тартов (ок. 26см). Сверху выложите клубнику с ее соком.
Выпекайте 35 минут. Подавайте теплым или холодным.
The texture here is slightly different than original creamy version, but the whole result was surprisingly good .. It's light, juicy, fruity and pudding like smooth. Summer is near:) Knowing that this dessert is kind of healthier makes it extra good for me:) Hope you'll enjoy it as much as I did!
400g strawberries
2-3tb.s. liquer/cognac...
250ml milk
vanilla
pinch salt
3 eggs
sugar substitute in powder (to taste)
250g ricotta
70g buckwheat flour
Oven 175C. Mix berries with alcohol.
Heat milk with vanilla.
Beat eggs with sugar sub and salt, add milk, carefully add ricotta and flour. Using hand blender smooth the batter out. Pour this batter into lightly greased tart form (around 25cm) and scatter berries with their liquid over the top. Bake clafoutis during 35 min. Eat warm or cold.
Это мой десерт:) Конечно, это не совсем оригинальная версия...но все же очень вкусный клубничный пудинг с высоким содержанием протеина и малым содержанием жира и углеводов. Так как я стараюсь избегать быстрых углеводов и почти не ем зерно уже несколько недель такая версия как раз мне подходит!
Текстура здесь немного отличается от оригинальной кремовой, но весь результат в целом мне понравился. Он легкий, сочный, ягодный и нежный как пудинг. Лето уже скоро:) Зная, что этот десерт полезнее, он для меня становится еще вкуснее:) надеюсь, Вам тоже придется по душе!
400г клубники
2-3ст.л. ликера/коньяка...
250мл молока
ваниль
щепотка соли
250г рикотты
3 яйца
заменитель сахара в порошке
70г гречневой муки
Духовка 175С. Смешайте ягоды с алкоголем.
Нагрейте молоко с ванилью. Взбейте яйца с заменителем, добавьте соль, влейте молоко, рикотту и муку. Погружным блендером взбейте всю массу, чтобы небыло комков. Вылейте тесто в смазанную форму для тартов (ок. 26см). Сверху выложите клубнику с ее соком.
Выпекайте 35 минут. Подавайте теплым или холодным.
Оля, какая у тебя тут красота! А то, что полезный десерт это шикарно!! Фото манящие-манящие!!
ReplyDelete:) i kuda zhe oni manyat?:)
DeleteBerries and ricotta! I am sure if tasted wonderful! Looks really good too :)
ReplyDeleteThank you! I really love ricotta cheese...so it absolutely worked for me:)
DeleteА мне такая вариация даже больше нравится. В классической мне не совсем по душе сочетание яиц и муки:)
ReplyDeleteserjezno?:) zdorovo togda:)
DeleteWOAH. this looks absolutely delicious. As strawberry season nears, I cannot wait to try out this recipe!!!
ReplyDeleteThanx:) Hope you'll enjoy it!
Delete