My favourite ricotta ice cream- dessert, which can be eaten at breakfast! Delicious combination of tastes, bitter-sweet, smooth and creamy, though quite light ice cream. Made with ricotta/cottage cheese, with addition of alcohol which gives it nice smooth texture.
650g ricotta or cottage cheese
450g frozen strawberries
app.150g vanilla powdered sugar (or more to taste)
4tb.s. whiskey (Ballantines)
juice and flesh of 1 small grapefruit + 0,5 t.s. grapefruit zest
Blend cheese until it's smooth. Add sugar and grapefruit. Then pour alcohol a nd frozen strawberries. Blend until all is creamy. Place in an airtight container and freeze for several hours. If it get's too hard, just defrost it in refrigerator during 2 hours. Creamy texture will come back.
Мое любимое мороженое из рикотты- десерт, который можно есть на завтрак! Вкусная сладко-горьковатая комбинация, мягкое и кремовое, хотя довольно легкое мороженое. Приготовлено из творога/рикотты, с добавлением алкоголя, что дает ему гладкую текстуру.
650г рикотты/творога
450г мороженой клубники
ванильная сахарная пудра, ок.150г (или больше, по вкусу)
4ст.л. виски
сок и мякоть 1 маленького грейпфрута + 0,5ч.л. цедры
Взбить творог до кремообразного состояния. Добавить сахар и грейпфрут. Затем налить алкоголь и ягоду. Взбить до однородности. Выложить в плотно закрывающийся контейнер и заморозить в течении нескольких часов. Если оно сильно затвердеет, положить контейнер перед подачей в холодильник (за 2 часа) и оно опять станет мягким
650g ricotta or cottage cheese
450g frozen strawberries
app.150g vanilla powdered sugar (or more to taste)
4tb.s. whiskey (Ballantines)
juice and flesh of 1 small grapefruit + 0,5 t.s. grapefruit zest
Blend cheese until it's smooth. Add sugar and grapefruit. Then pour alcohol a nd frozen strawberries. Blend until all is creamy. Place in an airtight container and freeze for several hours. If it get's too hard, just defrost it in refrigerator during 2 hours. Creamy texture will come back.
Мое любимое мороженое из рикотты- десерт, который можно есть на завтрак! Вкусная сладко-горьковатая комбинация, мягкое и кремовое, хотя довольно легкое мороженое. Приготовлено из творога/рикотты, с добавлением алкоголя, что дает ему гладкую текстуру.
650г рикотты/творога
450г мороженой клубники
ванильная сахарная пудра, ок.150г (или больше, по вкусу)
4ст.л. виски
сок и мякоть 1 маленького грейпфрута + 0,5ч.л. цедры
Взбить творог до кремообразного состояния. Добавить сахар и грейпфрут. Затем налить алкоголь и ягоду. Взбить до однородности. Выложить в плотно закрывающийся контейнер и заморозить в течении нескольких часов. Если оно сильно затвердеет, положить контейнер перед подачей в холодильник (за 2 часа) и оно опять станет мягким
This recipe sounds so delicious! I love how healthy it sounds too. How does the whiskey affect the taste? Can you taste it at all?
ReplyDelete@Kristen @ The Endless Meal Thank you, Kristen. I think grapefruit is quite dominant here and whiskey can hardly be noticed (just a hint) because of it. I guess all depends on how much you put it there:)
ReplyDeleteThat sounds perfect. I would't mind tasting a hint of it as long as it is not overpowering. Can't wait to try it!
ReplyDelete@Kristen @ The Endless Meal Great! I hope you'll enjoy it then:)
ReplyDelete