These truffles are incredible! Because they are really delicious and at the same time almost guilt free!
Even my picky husband ate like 6 in one go! Oh, this says much to me.
2 cups (200ml) WW flour
5g baking powder
pinch of salt
app.3-4tb.s. honey
2t.s. tahini paste or nut butter
80ml banana apple puree (I had one opened baby food puree, you could use just banana or apple)
vanilla
chocolate chips- optional
Mix carefully all ingredients, form (18) balls and cool them in freezer for 20 minutes.
Melt 80g dark chocolate (I do it in a non sticking pan). Take the alls out, drop them one by one into chocolate to coat. Return them to freezer for another 20-30 minutes. Serve and watch them disappear in a few minutes.
Эти трюфели просто невероятные! Потому что они очень вкусные и их можно есть без чувства вины. Даже мой переборчивый в еде муж съел 6 за раз! Мне это о многом говорит!
2 ст. (200мл) цельнозерновой муки
5г разрыхлителя
щепотка соли
ок.3-4ст.л. меда
2ч.л. тахини (пасты из кунжута) или ореховой пасты
80ml пюре из банана и яблока (у меня оставалось детское питание, а вы можете взять просто банан или яблоко)
ваниль
шоколадные кусочки - по желанию
Просто хорошо смешайте все ингредиенты, сформируйте (18) шариков и отправте их в морозилку на 20 минут.
Растопите 80г темного шоколада (я это делаю в кастрюльке с антипригарным покрытием). Окуните по одному все шарики в шоколад и опять отправте в морозилку на 30 минут. Теперь можно подавать и смотреть, как они исчезают за считанные минуты.
Even my picky husband ate like 6 in one go! Oh, this says much to me.
2 cups (200ml) WW flour
5g baking powder
pinch of salt
app.3-4tb.s. honey
2t.s. tahini paste or nut butter
80ml banana apple puree (I had one opened baby food puree, you could use just banana or apple)
vanilla
chocolate chips- optional
Mix carefully all ingredients, form (18) balls and cool them in freezer for 20 minutes.
Melt 80g dark chocolate (I do it in a non sticking pan). Take the alls out, drop them one by one into chocolate to coat. Return them to freezer for another 20-30 minutes. Serve and watch them disappear in a few minutes.
Эти трюфели просто невероятные! Потому что они очень вкусные и их можно есть без чувства вины. Даже мой переборчивый в еде муж съел 6 за раз! Мне это о многом говорит!
2 ст. (200мл) цельнозерновой муки
5г разрыхлителя
щепотка соли
ок.3-4ст.л. меда
2ч.л. тахини (пасты из кунжута) или ореховой пасты
80ml пюре из банана и яблока (у меня оставалось детское питание, а вы можете взять просто банан или яблоко)
ваниль
шоколадные кусочки - по желанию
Просто хорошо смешайте все ингредиенты, сформируйте (18) шариков и отправте их в морозилку на 20 минут.
Растопите 80г темного шоколада (я это делаю в кастрюльке с антипригарным покрытием). Окуните по одному все шарики в шоколад и опять отправте в морозилку на 30 минут. Теперь можно подавать и смотреть, как они исчезают за считанные минуты.
Весьма любопытно, правда и необычно видеть муку. Но, думаю, благодаря ей у конфет особая текстура:))
ReplyDeleteEto kak syroe pechenje:) Tolk'ko vkusnee! Smeyu dumat', Vam by ponravilis'))
ReplyDeleteUnfortunatly these are not fat free or sugar free. I did the nutritional calculations of ONE truffle:
ReplyDeleteCalories -72
Calories from Fat -4
Total Fat -0.5g
Cholesterol -0mg
Sodium -11mg
Total Carbohydrates -15.4g
Dietary Fiber -0.5g
Sugars -4.3g
Protein -1.6g
Thanx for calculation. I still tend to think that 0,5g fat is nothing and OK, 4g sugar... coming from honey
ReplyDeleteI love this healthier version and cannot wait to try it!
ReplyDeleteI am sure you'll like them!:)
ReplyDeleteHow much vanilla do you use?!
ReplyDeleteI usually take just 10g pack vanilla sugar
Deleteподписалась на Ваш блог, спасибо за вкусные и здоровые рецепты! Часто делаю подобные трюфели из орехов с медом, шоколадом. Не пробовала с мукой без выпечки - скажите, на вкус как сырое тесто? хранить в холодильнике?
ReplyDelete@ Daria - znaete, poluchaetsya namnogo vkusnee, chem prosto syroe testo, nu nastoyashaya konfeta vyhodit:)
DeleteВкусные пирожные получились! Ц/з муку я смешала с овсяными отрубями и все-таки подсушила немного на сухой сковороде. Затем все смешала и скатала пирожные,обваляв в какао. Даже ребенок съел с удовольствием, спасибо!
ReplyDeleteVot eto zdorovo! Ochen'priyatno slyshat'!:)
DeleteHow do I get this recipe in all English???????? I really want to make these for my boyfriend who has type2 diabetes, yes I know there is some sugar to them, but it looks to be something that would be a whole lot better for his 'sweet tooth'
ReplyDeleteThank you,
donibrat54@comcast.net
Hello, sorry, I did not understand what you meant...?
DeleteHi Olga! What a wonderful blog you have here! And your pictures are stunning!!!
ReplyDeleteI was just about to try this recipe but I have some questions about it. You use baking powder in the recipe, but your not proposing any baking? So, what is the baking powder for? Also, I am a little reluctant to use so much flour that won't be cooked. Is that good for the stomach and texture? Sorry about all those questions, I really just want to gain some knowledge and make them :-) Thank you in advance!
I too am concerned about all that raw flour and baking powder, yet this recipe is not cooked.
ReplyDelete