Light and airy pudding, great for summer time afternoon tea, for example. Should be eaten warm. Source gourmettraveller
55g semolina
400g ricotta
80g icing sugar
4 eggs
lemon rind
pinch of nutmeg
Prepare semolina by boiling 200ml water and quickly adding semolina into the water, whisking constantly until bubbles appear. Cool.
Blend ricotta, 1 egg, 3 yolks, sugar, nutmeg until creamy, add semolina, blend again. In a separate bowl whisk egg whites until soft picks and fold into ricotta mixture.
Oven 180C, butter and flour 1 liter pudding form, transfer the batter and bake for app. an hour.
Serve with sour-sweet jam or fruit
Легкий и воздушный пудинг, как раз для летнего чая, например. Лучше подавать теплым.
55г манки
400г рикотты
80г сахарной пудры
4яйца
цедра лимона
мускатный орех
Закипятить 200мл воды, быстро всыпать манку и постоянно помешивая варить, пока не появится первый пузырек, остудить.
Взбить рикотту, 1 яйцо, 3 желтка, сахар и мускат до кремообразного состояния, добавить манку и опять взбить.
Отдельно взбить белки до пиков и вмешать в творожную массу.
Духовка 180С, смазать 1л форму для пудинга, выложить тесто и печь ок. часа.
Подавать с кисло-сладким джемом или фруктами
Love this one, super!
ReplyDeleteIt was Nat.
ReplyDelete