Very very tasty:)
app. 4 rhubarb stalks (cut lengthwise)
200g sugar
100ml dry white wine
100ml water
lemon zest to taste
handful strawberries
3 gelatine leaves (app.30g)
--
2 eggs
50g sugar
vanilla
75g flour + pinch of baking powder
15g butter
--
500ml full fat milk
vanilla
3 egg yolks
75g sugar
almost 3 tb.s. corn/potato starch
2 gelatine leaves (app.25g)
25ml (1tb.s.) walnut liquer- or smth else to taste
Jelly:
Prepare syrup by combining sugar, rind, water and wine and bringing to boil. Then put rubarb pieces with strawberry into thick pan and with small amount of water simmer it on low fire until tender. Mix with syrup and add gelatine.
Custard:
Bring milk to boil. In a separate bowl mix until pale yolks, sugar, vanilla and starch, pour a bit of hot milk into the mixture, stir and combine with the rest of milk stirring constantly, remove from fire. Add liquer and gelatine.
Sponge cake:
Preheat oven to 200C. Mix eggs with sugar, vanilla, add flour+ soda and soft butter. Pour into lined with paper small baking tray and bake 5-7 minutes. Remove paper, cool and cut into ractangles.
Assambling:
Take 6 300-250ml capacity cups/glasses, place sponge on the bottom, then pour custard (wait until set) and add jelly on top of custard. Refrigirate overnight.
Очень и очень вкусно!
4 стебля ревня, нарезать вдоль
200г сахара
100мл сухого белого вина
100мл воды
цедра лимона
горсть клубники
30г желатина
2 яйца
50г сахара
ваниль
75г муки+ разрыхлитель
15г слив. масла
500мл цельного молока
ваниль
3 желтка
75г сахара
3ст.л. крахмала или молока
ок.25г желатина
25мл орехового ликера или другого, по вкусу
Желе:
Закипятить воду с вином, цедрой, сахаром. Выложить ревень и клубнику в кастрюлю с толстым дном, капнуть воды, томить до мягкости. Влить туда сироп и желатин.
Крем:
Смешать желтки, ваниль, сахар, крахмал. Закипятить молоко. Разбавить немного желтки и влить в молоко. Загустить на огне.
Бисквит:
Духовка 200С. Смешать мулу, яйца и сахар, ваниль и масло. Вылить тесто на проложеную бумагой форму и печь 5-7 минут. Нарезать на куски.
Складываем трайфл:
Разложить бисквит по 6 бокалам (емкость 250-300мл), сверху выложить крем, дать ему схватиться, и залить желе. Остудить в холодильнике за ночь.
app. 4 rhubarb stalks (cut lengthwise)
200g sugar
100ml dry white wine
100ml water
lemon zest to taste
handful strawberries
3 gelatine leaves (app.30g)
--
2 eggs
50g sugar
vanilla
75g flour + pinch of baking powder
15g butter
--
500ml full fat milk
vanilla
3 egg yolks
75g sugar
almost 3 tb.s. corn/potato starch
2 gelatine leaves (app.25g)
25ml (1tb.s.) walnut liquer- or smth else to taste
Jelly:
Prepare syrup by combining sugar, rind, water and wine and bringing to boil. Then put rubarb pieces with strawberry into thick pan and with small amount of water simmer it on low fire until tender. Mix with syrup and add gelatine.
Custard:
Bring milk to boil. In a separate bowl mix until pale yolks, sugar, vanilla and starch, pour a bit of hot milk into the mixture, stir and combine with the rest of milk stirring constantly, remove from fire. Add liquer and gelatine.
Sponge cake:
Preheat oven to 200C. Mix eggs with sugar, vanilla, add flour+ soda and soft butter. Pour into lined with paper small baking tray and bake 5-7 minutes. Remove paper, cool and cut into ractangles.
Assambling:
Take 6 300-250ml capacity cups/glasses, place sponge on the bottom, then pour custard (wait until set) and add jelly on top of custard. Refrigirate overnight.
Очень и очень вкусно!
4 стебля ревня, нарезать вдоль
200г сахара
100мл сухого белого вина
100мл воды
цедра лимона
горсть клубники
30г желатина
2 яйца
50г сахара
ваниль
75г муки+ разрыхлитель
15г слив. масла
500мл цельного молока
ваниль
3 желтка
75г сахара
3ст.л. крахмала или молока
ок.25г желатина
25мл орехового ликера или другого, по вкусу
Желе:
Закипятить воду с вином, цедрой, сахаром. Выложить ревень и клубнику в кастрюлю с толстым дном, капнуть воды, томить до мягкости. Влить туда сироп и желатин.
Крем:
Смешать желтки, ваниль, сахар, крахмал. Закипятить молоко. Разбавить немного желтки и влить в молоко. Загустить на огне.
Бисквит:
Духовка 200С. Смешать мулу, яйца и сахар, ваниль и масло. Вылить тесто на проложеную бумагой форму и печь 5-7 минут. Нарезать на куски.
Складываем трайфл:
Разложить бисквит по 6 бокалам (емкость 250-300мл), сверху выложить крем, дать ему схватиться, и залить желе. Остудить в холодильнике за ночь.
Oceni vkusno!
ReplyDeletespasibo:)
ReplyDelete