Juicy meat. Golden crust. Full of flavour. What else to add?
chicken of 1,5-2kg
2 medium sized quinces
1t.s. cumin powder
1t.s. red pepper powder
1t.s. ginger powder
1t.s. curry powder
1t.s. turmeric powder
app.70ml olive oil
4 garlic cloves (crushed)
2tb.s. lemon juice
Mix all ingredients for the sauce. Cut quinces into 4 parts, stuff the chicken with it. Rub the chicken with the sauce.
Preheat oven to 200C. Bake chicken for 20-25 minutes at this temperature, then lower to 160 and bake for one hour more (there should be clear juice running if you prick it).
Serve and enjoy:)
Сочное мясо. Золотистая корочка. Пряный аромат. Чего еще не хватает?
Курица весом 1,5-2кг
2 средние айвы
1ч.л. зиры в порошке
1ч.л. красного перца (порошок)
1ч.л. имбиря
1ч.л. карри
1ч.л. кукрумы
ок.70мл оливкового масла
4 зубка чеснока (раздавить)
2ст.л. лимонного сока
Смешать ингредиенты для соуса. Разрезать айву на 4 части, начинить ею курицу.
Смазать курицу полученным соусом.
Разогреть духовку до 200С, готовить курицу 20-25 минут и понизить температуру до 160С. Запекать еще около часа. Если проткнуть мясо, из него должен течь прозрачный сок.
Курица готова, подавайте:)
chicken of 1,5-2kg
2 medium sized quinces
1t.s. cumin powder
1t.s. red pepper powder
1t.s. ginger powder
1t.s. curry powder
1t.s. turmeric powder
app.70ml olive oil
4 garlic cloves (crushed)
2tb.s. lemon juice
Mix all ingredients for the sauce. Cut quinces into 4 parts, stuff the chicken with it. Rub the chicken with the sauce.
Preheat oven to 200C. Bake chicken for 20-25 minutes at this temperature, then lower to 160 and bake for one hour more (there should be clear juice running if you prick it).
Serve and enjoy:)
Сочное мясо. Золотистая корочка. Пряный аромат. Чего еще не хватает?
Курица весом 1,5-2кг
2 средние айвы
1ч.л. зиры в порошке
1ч.л. красного перца (порошок)
1ч.л. имбиря
1ч.л. карри
1ч.л. кукрумы
ок.70мл оливкового масла
4 зубка чеснока (раздавить)
2ст.л. лимонного сока
Смешать ингредиенты для соуса. Разрезать айву на 4 части, начинить ею курицу.
Смазать курицу полученным соусом.
Разогреть духовку до 200С, готовить курицу 20-25 минут и понизить температуру до 160С. Запекать еще около часа. Если проткнуть мясо, из него должен течь прозрачный сок.
Курица готова, подавайте:)
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!