ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, November 26, 2012

Chocolate Pear & Ginger Cake Cups/ Шоколадный Десерт с Грушей

I think this idea of making individual cakes in glasses or jars is really nice and fun. To me such a dessert is so homely, cosy, but quite festive as well.
This dessert here is a rum chocolate cake, layered with caramelised ginger, rum and vanilla pears and topped with rich chocolate cream.



For the cakes:

1 cup AP flour
5g baking powder
70g sugar
pinch of salt
2 eggs
100ml yoghurt
1tb.s. oil
50ml rum
3tb.s. cocoa powder

Preheat oven to 190C. Grease 6 large muffin tins. In a bowl beat eggs with sugar, add oil, yoghurt, salt, rum and then cocoa powder. Mix until the mixture is evenly brown. Sift in flour and baking powder.
Pour the batter into muffin tins (each half full). Bake for 20 minutes.

While cakes are being baked prepare caramelised pears:

4-5 small ripe pears
100g sugar
40-50g butter
pinch of ginger powder
vanilla
1-2 tb.s. rum

Heat butter in a pan, add sliced pears and sugar and cook on low with a lid on. Stir from time to time and add ginger, vanilla and rum. Cook around 7-10 minutes.

Take the cakes out. Let them cool a little. Cut off the very top of each cake as they will probably have weird uneven forms.
Now cut each muffin in half.

Take 6 glasses, place 2tb.s. of warm pears onto the bottom, cover with one round of cake, then again pears (probaly just 3-4 slices) and another cake round on top. Distribute warm pear syrup between 6 glasses. Refrigerate until cold.





For the chocolate cream:

250g ricotta or cottage cheese
50-70g vanilla powdered sugar
6-7 full tb.s. nutella
3tb.s. cocoa powder

Blend all ingredients until really smooth, transfer into piping bag and refrigerate for 30 minutes.

Take the glasses out of the fridge, pipe frosting over cakes and serve or refrigerate until later. And enjoy!


Мне кажется сама идея таких вот индивидуальных тортиков в стакане очень интересная и такой десерт смотрится празднечно, но в то же время по-домашнему. В этом десерте я соединила шоколадный бисквит с ромом, карамелизированную грушу с имбирем, ванилью и ромом и насыщенный шоколадный крем.


Для бисквита:

1 ст. муки
5г разрыхлителя
60-70г сахара
щепотка соли
2 яйца
100мл йогурта
1ст.л. растительного масла
50мл рома
3ст.л. какао порошка

Разогреть духовку до 190С. Взбить венчиком яйца с сахаром, добавить соль, йогурт, масло, ром и какао. Размешать все тщательно. Просеять муку и разрыхлитель. Смазать 6 крупных формочек для маффинов маслом и наполнить их тестом до половины. Выпекать 20 минут.

Для карамелизированых груш:

4-5 небольших груш
40-50г слив. масла
100г сахара
ванилин
1-2ст.л. рома
щепотка сухого имбиря

Нарезать груши дольками, нагреть в сковороде масло, положить туда груши и посыпать сахаром, накрыть крышкой и томить ок. 7-10 минут, иногда перемешивая, влить ром и ваниль со щепоткой имбиря.



Вынуть бисквиты. немного остудить, пока они еще теплые срезать неровный верх и затем разрезать горизонтально пополам. Положить ок. 1ст.л. груш в стакан, сверху накрыть одним слоем бисквита, затем опять груши (3-4 дольки) и опять бисквит. Разлить оставшийся сок от груш по стаканам и охладить их.

Шоколадный крем:

250г рикотты или творога
6-7полных  ст.л. нутеллы
ок.50-70г ванильной сахарной пудры
3ст.л. какао порошка

Все тщательно взбить в блендере, наполнить кремом кондитерский шприц и охладить его ок.30 минут в холодильнике.
Вынуть стаканы и крем, выдавить крем на бисквит и подавать или хранить в холодильнике до подачи.


No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...