ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, March 25, 2013

Easter Egg Candy/ Конфета "Пасхальное яйцо"

I gave them a try and it worked!:) These candies are so easy to make and I really like how they look:) Too sweet to my taste though, but they make a lovely addition to an Easter table.



I used this recipe and made minor changes to it.

170ml runny honey
58g butter
375g vanilla powdered sugar
vanilla and citrus essence
1/4 t.s. salt
yellow food colouring
160g dark chocolate



It's so easy, you just have to combine in your mixer honey, soft butter, powdered sugar, salt and vanilla essence. Sfter you take 1/3 of the mixture apart and colour it with yellow. I aslo added some citrus flavour to the yellow part. And I added about 2tb.s. dry milk powder to the white part.

Easter Egg at room temp, smashed
Place both bowls into the fridge or a while.
Now using a spoon scoop in my case 14 yellow "egg yolks" and freze them for about 30 minutes. Then devide the white mixture into 14 bigger pieces and making discs from each piece wrap yellow ball into white discs. I used some flour to dust my hands and also the "eggs", because they become quite sticky during this process.
Freeze ready made eggs for a longer while. Mine set there for about 3 hours.
Melt chocolate with some olive oil and cover each egg with chocolate. Freeze for some 20 minutes and then transfer to the fridge. Enjoy:)






Я попробовала их сделать и у меня получилось:) эти конфеты действительно очень просто сделать и мне нравится, как они смотрятся:) на мой вкус слишком сладкие, но как дополнение к Пасхальному столу очень забавно:)


Рецепт я взяла отсюда. Изменила совсем немного.

170мл жидкого меда
58г мягкого масла
375г ванильной сахарной пудры
ванильная и цитрусовая ессенции
1/4ч.л. соли
желтый краситель
160г темного шоколада




Это очень просто, соедините мед, пудру, масло, соль и ваниль и взбейте миксером. Отделите 1/3 часть и добавьте желтуй краситель. Я еще добавила цитрусовый аромат в "желток". В белую массу я добавила примерно 2 ст.л. сухого молока. Охладите обе миски в холодильнике.
Из желтой массы скатайте (в моем случае) 14 шариков. Заморозьте их в течении минут 30. Из белой массы сделайте 14 дисков и заверните каждый шарик в белый диск. Сформируйте яйцо и отправляйте в морозилку, чтобы они стали твердыми. я оставила часа на 3.
Растопите шоколад с небольшим кол-вом оливкового масла и окунайте каждую конфету в шоколад. Еще раз поставьте в морозилку минут на 20. Дальше храните в холодильнике.

2 comments:

  1. Замечательное дополнение к пасхальному столу, очень оптимистичное!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. optimistichnym i dolzhno bylo byt'! eto udalos':) spasibo:)

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...