ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, April 22, 2013

Espresso Caramel Cupcakes with Chocolate Centre/ Кофейные Капкейки с Шоколадом и Карамелью



Well, you have to forgive me...I have to put yet another chocolate coffee flavoured dessert. What can I do, my guys just love these aromas:) But I must add, this is a very tasty cupcake. Moist, with lovely coffee flavour, chocolate centre and tender vanilla caramel custard buttercream frosting. Though my husband does not like caramel, he did enjoy this frosting. it's not too intense, just a nice hint of it.
Cakes recipe is adapted from Dutch cooking magazine. Frosting is my own:)

Espresso Cupcakes with Chocolate Centre

125g sugar
125g sof butter
2 eggs
vanilla
125g AP flour
10g baking powder
3tb.s. milk
2t.s. espresso powder
12 spoons of nutella (I use melon ball scoop)

Preheat oven to 200C. Line cupcake forms with paper.
Beat together butter and sugar until fluffy. Add eggs one by one. Then add vanilla and espresso with milk. Beat well, sift flour and baking powder.
Place one spoon of the batter into each cupcake form, top it with a scoop of Nutella and cover with one more spoon of batter.
Bake during 15 minutes.
Let them cool completely.



Vanilla Caramel Custard Buttercream Frosting

300ml milk
vanilla
2 egg yolks
2tb.s. flour
2tb.s. sugar
0,5 t.s. salt
200g soft butter
200g vanilla powdered sugar
2tb.s. caramel syrup

Heat 250ml milk in a small pan. Mix in a bowl egg yolks, flour, 2tb.s. sugar, vanilla and another 50ml milk. When the milk in pan starts to boil, take it off the heat, whisking all the time add yolk mixture and return to the heat. Whisk and wait until it thickens. Cool it completely.

Beat butter and powdered sugar until fluffy. Add caramel syrup and spoon by spoon all the custard cream.
Pipe cream onto cupcakes and enjooooy!

Makes 12.






Вы должны меня простить... я опять с кофейно-шоколадным десертом. Ну что я могу сделать, мои ребята любят эти ароматы. Но я обязательно добавлю, что эти капкейки очень вкусные! Влажные, с приятным кофейным ароматом, с шоколадной серединкой и легким ванильно-карамельным кремом. Хотя муж мой не любит карамель, тут он их с удовольствием ел, так как карамельный запах не доминирует, а приятно оттеняет.
Рецепт кексов адаптирован из голландского кулинарного журнала. Крем мой собственный:)



Кофейные Капкейки


125г сахара
125г мягкого масла
2 яйца
125г муки
10г разрыхлителя
ваниль
3ст.л. молока
2ч.л. еспрессо в порошке
12 ложек Нутеллы (я использую ложку для дыни)

Духовка 200С. В формы для кексов положите бумажные стаканчики/бумагу.
Взбейте до бела сахар и масло. Добавьте ваниль, яйца, по одному, молоко и кофе и муку с разрыхлителем.
По ложке положите тесто в каждую форму, затем сверху шарик из Нутеллы и опять оставшееся тесто. Выпекайте 15 минут. Полностью остудите.


Карамельно Ванильный Крем

300мл молока
2 желтка
2ст.л. муки
2ст.л. сахара
щепотка соли
ваниль
2ст.л. карамельного сиропа
200г ванильной сахарной пудры
200г мягкого слив. масла

Нагреть молоко. Отдельно смешать муку, желтки, сахар, ваниль и добавить немного теплого молока из кастрюли. Когда молоконачнет закипать, снять с огня, помешивая влить яичную массу, вернуть на огонь и загустить крем. Снять с огня. Полностью остудить. Взбить масло с пудрой до побеления, затем добавить сироп и по ложке заварной крем. Все всбить до пышности. Нанести крем на капкейки и наслаждаться:)

Получается 12 штук




14 comments:

  1. Wonderful! I like that Nutella filling, I am sure it made these nice cupcakes even better :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you:) Indeed, chocolate centre made them even better!

      Delete
  2. Delicious! I love my caffeine and these espresso cupcakes are right up my alley. I'm thinking of stuffing these with espresso mousse! Yummm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Espresso mousse...sounds great! Would be interesting to try for sure!

      Delete
  3. Как вкусно)))) Насыщенный вкус и аромат, супер!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spasibo Elena:) Dejstvitelno nasywennye, no i nezhnye

      Delete
  4. Your cupcakes look gorgeous! I really love the sound of the espresso and caramel combination - two of my absolutely favourite flavours!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i agree, this flavour combination is great!:)

      Delete
  5. У Вас прямо "капкейковое" настроение, я смотрю:)
    Здорово, очень привлекательные экземпляры:)

    ReplyDelete
  6. Олюшка, великолепные капкейки, а уж в тему кофе просто для многих это РАЙ! фотографии как всегда великолепно подкупающие)

    ReplyDelete
  7. I love the way that you bake your cupcakes!! These wrappers are so beautiful :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx:) It's just that baking paper is always at hand!:)

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...