ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, July 15, 2013

Raspberry and Lemon Coffee Cake/ Малиновый Пирог с Лимоном

I am finally home after almost two months of being away (luckily made enough of drafts to post while being away). Such long trips usually make me love my home even more!:) But, on the other hand, it gets quite boring to never go anywhere. I guess a good balance is always a key.

This delicious and moist coffee time cake I made for my "big" family gathering. The recipe is slightly adapted from BBC good food berry cake. It's no wonder that everyone enjoyed it so much! It's moist, spongy, very fragrant and sweet.



220g soft butter
220g sugar
4 eggs
1 lemon, zest and juice
250g flour
1 t.s. baking powder
200g raspberries

100g raspberries, mashed
1tb.s. lemon juice
140g sugar

Line square brownie baking form with baking paper of foil. Preheat oven to 180C.
Beat butter, sugar, add eggs one by one, add lemon zest and 2 tb.s. of juice.Fold in flour and 2/3 of berries. The batter will be a bit runny. Pour the batter into prepared tin and scatter some raspberries over the top. Bake for 1 hour.

In the meantime combine 100g raspberries, lemon juice and sugar and boil on low for several minutes to prepare a syrup. When it is ready, discard all berries from it.

Serve this cake with the syrup.

























Я, наконец, дома, после почти двух месяцев отсутствия ( к счастью, черновики помогают не пропадать надолго:). Обычно, такие длительные путешествия заставляют меня больше ценить свой дом. С другой стороны, если никуда не ездить, все очень надоедает. наверное, как и во всем, нужен здоровый баланс.

Этот вкусный, влажный пирог к кофе я делала для всей "большой" семьи, когда мы там гостили. Рецепт слегка адаптыирован из сайта ВВС. Не удивительно, всем он очень понравился. Он влажный, пружинящий, очень ароматный и сладкий.



220г мягкого слив. масла
220г сахара
4 яйца
250г муки
1 ч.л. разрыхлителя
1 лимон (цедра и сок)
200г малины

100г малины
150г сахара
1ст.л. лимонного сока

Проложить бумагой или фольгой квадратную форму для выпечки (ок.20см). Духовка 180С.
Взбейте масло с сахаром, добавив по одному яйца. Положите цедру, 2ст.л. сока и муку с разрыхлителем. Вмешайте 2/3 ягод. Вылейте тесто в форму, а сверху разложите остальные ягоды. Выпекайте 1 час.
Тем временем сварите из 100г малины, сахара и сока лимона сироп. Ягоды из него потом нужно вынуть.
Подавайте к пирогу.

2 comments:

  1. Малина, лимон, Мммм!!!Отличный пирожок, видно, что очень сочный!!!

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...