This is a moist, buttery, fragrant coffee/tea time cake with lots of apples. My kids love it, it's very easy to put together and it can be stored for a couple of days, it just does not get a chance to be stored!:)
I found this recipe in Dutch cooking magazine some time ago. The only inconvenience I found is that apples tend to sink to the bottom. So next time I would roll also apple cubes in flour before putting them into the batter.
250g flour
10g baking powder
250g butter
pinch of salt
1t.s. cinnamon
200g sugar
5 eggs
2 sour-sweet apples, cut into cubes
150g raisins
Blend/mix together sugar and butter until very soft and pale. Add eggs one by one. Now put flour, cinnamon and baking powder. Mix everything well. Roll cubes of apple and raisins in flour. Add them to the batter.
Grease and sprinkle with some flour form for baking bread. Pour the batter into it and bake at 170C during 70 minutes approximately. Cover with aluminium foil if the cake browns too quickly.
Enjoy it warm or cold.
Этот яблочный кекс такой ароматный, совсем не сухой, с большим количеством яблок. Готовить легко, хранится он может несколько дней, хотя такое редко бывает. детям моим он очень нравится.
Рецепт нашла некоторое время назад в голландском журнале. Единственное, что я бы изменила, обваляла бы яблоки в муке перед тем, как класть их в тесто, иначе они оседают на дно.
250г муки
10г разрыхлителя
250г слив. масла
щепотка соли
1ч.л. корицы
200г сахара
5 яиц
2 кисло-сладких яблока
150г изюма
В миксере/блендере смешать сахар с маслом, пока не посветлеет эта масса. Затем по одному добавитъ яйца. Всыпать муку, корицу и разрыхлитель. Все хорошо смешать.
Яблоки порезать кубиками. Обвалять их в муке вместе с изюмом и всыпать в тесто. Вылить тесто в форму для выпечки хлеба (смазать ее маслом и подсыпать мукой). Выпекать при 170С ок.70 минут. Если кекс начинает раньше темнеть, сверху накрыть его фольгой.
Он хорош как теплый, так и холодный.
I found this recipe in Dutch cooking magazine some time ago. The only inconvenience I found is that apples tend to sink to the bottom. So next time I would roll also apple cubes in flour before putting them into the batter.
250g flour
10g baking powder
250g butter
pinch of salt
1t.s. cinnamon
200g sugar
5 eggs
2 sour-sweet apples, cut into cubes
150g raisins
Blend/mix together sugar and butter until very soft and pale. Add eggs one by one. Now put flour, cinnamon and baking powder. Mix everything well. Roll cubes of apple and raisins in flour. Add them to the batter.
Grease and sprinkle with some flour form for baking bread. Pour the batter into it and bake at 170C during 70 minutes approximately. Cover with aluminium foil if the cake browns too quickly.
Enjoy it warm or cold.
Этот яблочный кекс такой ароматный, совсем не сухой, с большим количеством яблок. Готовить легко, хранится он может несколько дней, хотя такое редко бывает. детям моим он очень нравится.
Рецепт нашла некоторое время назад в голландском журнале. Единственное, что я бы изменила, обваляла бы яблоки в муке перед тем, как класть их в тесто, иначе они оседают на дно.
250г муки
10г разрыхлителя
250г слив. масла
щепотка соли
1ч.л. корицы
200г сахара
5 яиц
2 кисло-сладких яблока
150г изюма
В миксере/блендере смешать сахар с маслом, пока не посветлеет эта масса. Затем по одному добавитъ яйца. Всыпать муку, корицу и разрыхлитель. Все хорошо смешать.
Яблоки порезать кубиками. Обвалять их в муке вместе с изюмом и всыпать в тесто. Вылить тесто в форму для выпечки хлеба (смазать ее маслом и подсыпать мукой). Выпекать при 170С ок.70 минут. Если кекс начинает раньше темнеть, сверху накрыть его фольгой.
Он хорош как теплый, так и холодный.
Ой, Олечка, пошла печь твой кекс, какая вкусняшка!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteA wonderful cake! It must taste really delicious.
ReplyDeleteCheers,
Rosa