Nice spicy Dutch cookies, mine are not too sweet. And fat free! Usually made for Sinterklaas, 5th December.
sugar 200 g
2 eggs
30 g succade (you can make it yourself by cutting orange peel very thinly (without white part), mixing it with sugar and pouring little boiling water on it. Store in frige in a can with lid)
75 g almond crumbs
1 t.s. cinnamon
1 t.s. coriander
1 t.s. cloves
1 t.s. black or white pepper
carbonate
250 g flour
Mix eggs with sugar, add spices, succade and almonds. Mix well and add flour with carbonate. Make small balls (your fingers should be wet) and place them on baking paper.
Bake in the oven 200 C for about 10-13 minutes.
This quantity makes 40 small cookies.
When they are still warm, you can cover them with lemon-sugar icing for a nice glance and a bit of sour taste.
Чудесные пряные голландские печеньица. Мои не слишком сладкие и совсем без жира! Обычно такие предлагают деткам 5 Декабря, на праздник Св. Николая
sugar 200 g
2 eggs
30 g succade (you can make it yourself by cutting orange peel very thinly (without white part), mixing it with sugar and pouring little boiling water on it. Store in frige in a can with lid)
75 g almond crumbs
1 t.s. cinnamon
1 t.s. coriander
1 t.s. cloves
1 t.s. black or white pepper
carbonate
250 g flour
Mix eggs with sugar, add spices, succade and almonds. Mix well and add flour with carbonate. Make small balls (your fingers should be wet) and place them on baking paper.
Bake in the oven 200 C for about 10-13 minutes.
This quantity makes 40 small cookies.
When they are still warm, you can cover them with lemon-sugar icing for a nice glance and a bit of sour taste.
Чудесные пряные голландские печеньица. Мои не слишком сладкие и совсем без жира! Обычно такие предлагают деткам 5 Декабря, на праздник Св. Николая
сахар 200г
2 яйца
30 г засахареных корок апельсина
75г раскрошенного миндаля
1 ч.л. корицы
1 ч.л. кориандра
1 ч.л. гвоздики
1 ч.л. белого или черного перца
разрыхлитель
250г муки
Смешать яйца и сахар, добавить специи, цукаты и орехи. Хорошо размешать, добавить муку и разрыхлитель. Сформировать маленькие шарики (руки смачивать) и выложить на пекарскую бумагу. Выпекать при 200С 10-13 минут. Пока они еще теплые, можно смазать их сверху сахарно=лимонной глазурью для блеска. Хранятся в плотно закрытой банке недели 2.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!