A very delicious summer tart! Nice flavours and bright colors.
Crust:
200g flour
120g butter
80g sugar
zest of 1 lemon
vanilla
1 egg yolk
Creme patissiere:
3 egg yolks
50g sugar
1tb.s. flour
1tb.s. cornflour
250ml milk
zest of 1 lemon
juice of 0,5 lemon
Frangipane:
85g ground almonds
30g butter
50g sugar
zest of 0,5 lemon
1 egg
Decoration:
450g (defrosted) blackberries or raspberries
Mix ingredients for the crust, form a ball and chill for at least an hour.
Whisk egg yolks and sugar, add flour and zest. In a pan bring milk to a boil, pour it over egg mixture, whisk and place over heat, thicken and set aside, adding lemon juice. Chill.
For frangipane mix all ingredients.
Now mould the dough into 25cm springform, prick with fork and put into freezer for an hour.
Take it out, spread creme over it (reserving 1/4). Spread frangipane (using piping bag) over creme carefully.
Bake at 180C for 30 minutes.
Let it cool. Now cover the top with reserved creme, arrange berries. Serve!
Очень вкусный летний тарт, яркий и ароматный.
Тесто
200г муки
120г масла слив.
80г сахара
цедра 1 лимона
ваниль
1 желток
Крем
3 желтка
50г сахара
1ст.л. муки
1ст.л. кукурузной муки
250мл молока
цедра 1 лимона
сок 0,5 лимона
Франжипан
85г поджареного миндаля
30г слив. масла
50г сахара
цедра 0,5 лимона
1 яйцо
Украшение
450г размороженых ягод (ежевика или малина)
Crust:
200g flour
120g butter
80g sugar
zest of 1 lemon
vanilla
1 egg yolk
Creme patissiere:
3 egg yolks
50g sugar
1tb.s. flour
1tb.s. cornflour
250ml milk
zest of 1 lemon
juice of 0,5 lemon
Frangipane:
85g ground almonds
30g butter
50g sugar
zest of 0,5 lemon
1 egg
Decoration:
450g (defrosted) blackberries or raspberries
Mix ingredients for the crust, form a ball and chill for at least an hour.
Whisk egg yolks and sugar, add flour and zest. In a pan bring milk to a boil, pour it over egg mixture, whisk and place over heat, thicken and set aside, adding lemon juice. Chill.
For frangipane mix all ingredients.
Now mould the dough into 25cm springform, prick with fork and put into freezer for an hour.
Take it out, spread creme over it (reserving 1/4). Spread frangipane (using piping bag) over creme carefully.
Bake at 180C for 30 minutes.
Let it cool. Now cover the top with reserved creme, arrange berries. Serve!
Очень вкусный летний тарт, яркий и ароматный.
Тесто
200г муки
120г масла слив.
80г сахара
цедра 1 лимона
ваниль
1 желток
Крем
3 желтка
50г сахара
1ст.л. муки
1ст.л. кукурузной муки
250мл молока
цедра 1 лимона
сок 0,5 лимона
Франжипан
85г поджареного миндаля
30г слив. масла
50г сахара
цедра 0,5 лимона
1 яйцо
Украшение
450г размороженых ягод (ежевика или малина)
Смешайте ингредиенты для теста, сформируйте шар и охладите хотя бы час.
Взбить желтки с сахаром, добавить муку и цедру. В кастрюле закипятить молоко, влить в него яичную смесь и, помешивая, заварить. Добавить сок лимона. Охладить.
Для франжипана смешать все компоненты.
Теперь нужно выложить тесто в 25см разьемную форму, потыкать вилкой и положить в холодильник на час.
Вынуть, разложить поверх него крем (оставить 1/4 крема). Используя кондитерский мешок, выдавить франжипан сверху. запечь при 180С 30 минут.
Остудить. Поверх выложить немного оставшегося крема и на него положить ягоды. Подавать
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!