ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, March 18, 2011

Irish Soda Bread with Oats/Ирландский Содовый Хлеб с Овсом

Tasty and healthy bread, also very quick.

230g flour (1 cup)
230g wholewheat flour (or even rye flour)
5g baking powder
1t.s. salt
app.100g oats
40g sunflower seeds and poppy seeds
1 full tb.s. honey
app.300ml buttermilk
25-35ml vegetable oil



Mix dry ingredients, add wet and shape the dough into a ball. make a cross on top and bake on baking tray (sprinkle with flour) for 35-40 minutes at 200C.. If it is still not completely ready, flip the bread upside down and bake for several minutes more. Cool and keep under kitchen towel.


Вкусный, быстрый, полезный ирландский хлеб. Я пробовала делать по нескольким рецептам, вот этот по-моему, самый удачный. Можно хлопья не добавлять, тогда немного меньше жидкости.

230г муки (чашка)
230г цельнозерновой или даже ржаной муки
5г разрыхлителя
1ч.л. соли
ок.100г овсяных хлопьев
40г разных семян (по желанию)
1 ст.л. меда
ок.300мл кефира/молоко+йогурт
25-30мл растительного масла

Смешать сухие компоненты, добавить мокрые, замесить тесто. Сформировать шар, немного его сплющить и сделать ножом сверху крестообразный надрез.
 Посыпать мукой, печь на деке при 200С около 40 минут.

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...