Full of flavours, soft muffins with sour cherry top...very good!
Dough:
40g butter
80g sugar
candied citrus (2 t.s.)
1 egg
25ml milk
100ml flour
50g hazelnut meal
0,5 t.s. baking powder
Filling:
100g ricotta
100g cream cheese
40g sugar (to taste)
Topping:
handful of frozel cherries (any fruit or berry will do)
10g butter+ 20g hazeknut meal+ some sugar
First beat together butter, sugar, citrus peel, add egg, nuts and flour, baking powder and milk. Divide between 6 muffin forms (buttered),.
Preheat oven to 180C.
Beat together ricotta, cream cheese and sugar and put on top of the dough.
Mix butter, sugar and hazelnut meal with a fork. Place cherries on top of each muffin, cover with some of the hazelnut mixture.
Bake for 35-40 minutes. let them cool, then take them out carefully.
Очень ароматные, мягкие маффины с вишней сверху...ммм!
Тесто:
40г масла слив.
80г сахара
2ч.л. цитрусовых цукатов
1 яйцо
25мл молока
100г муки
50г муки из лесного ореха
0,5ч.л. разрыхлителя
Наполнитель:
100г рикотты
100г сливочного сыра
40г сахарной пудры (по вкусу)
Топпинг:
пригоршня замороженных вишен
10г слив. масла
20г муки из ореха и сахар
Взбить сахар, цитрус, масло, яйцо, добавить муку и разрыхлитель, ореховую муку и молоко. Разложить тесто по 6 формам (смазанным).
Разогреть духовку до 180С.
Смешать вилкой масло, ореховую крошку и сахар. Взбить рикотту с сыром и сахаром. Выложить на тесто, Разложить в каждую форму вишни и накрыть топпингом. Выпекать 35-40 минут. Остудить и затем вынимать осторожно из форм
Dough:
40g butter
80g sugar
candied citrus (2 t.s.)
1 egg
25ml milk
100ml flour
50g hazelnut meal
0,5 t.s. baking powder
Filling:
100g ricotta
100g cream cheese
40g sugar (to taste)
Topping:
handful of frozel cherries (any fruit or berry will do)
10g butter+ 20g hazeknut meal+ some sugar
First beat together butter, sugar, citrus peel, add egg, nuts and flour, baking powder and milk. Divide between 6 muffin forms (buttered),.
Preheat oven to 180C.
Beat together ricotta, cream cheese and sugar and put on top of the dough.
Mix butter, sugar and hazelnut meal with a fork. Place cherries on top of each muffin, cover with some of the hazelnut mixture.
Bake for 35-40 minutes. let them cool, then take them out carefully.
Очень ароматные, мягкие маффины с вишней сверху...ммм!
Тесто:
40г масла слив.
80г сахара
2ч.л. цитрусовых цукатов
1 яйцо
25мл молока
100г муки
50г муки из лесного ореха
0,5ч.л. разрыхлителя
Наполнитель:
100г рикотты
100г сливочного сыра
40г сахарной пудры (по вкусу)
Топпинг:
пригоршня замороженных вишен
10г слив. масла
20г муки из ореха и сахар
Взбить сахар, цитрус, масло, яйцо, добавить муку и разрыхлитель, ореховую муку и молоко. Разложить тесто по 6 формам (смазанным).
Разогреть духовку до 180С.
Смешать вилкой масло, ореховую крошку и сахар. Взбить рикотту с сыром и сахаром. Выложить на тесто, Разложить в каждую форму вишни и накрыть топпингом. Выпекать 35-40 минут. Остудить и затем вынимать осторожно из форм
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!