Delicious cream dessert, sweet and tender.
300g puff pastry
1l milk
app.100g flour
app.100g flour
60g gelatine (depending how strong it is)
vanilla
2 tb..s liquer
300ml whipped cream
6-7 big egg yolks
200g sugar (+- to taste)
Preheat oven to 200C, roll the dough into 35x25cm 2 rectangles, prick with a fork and bake for 15 minutes. Whipp cream, place in the fridge. Heat milk until almost boiling, beat egg yolks with sugar and flour, vanilla until pale, add to the milk and heat carefully, stirring constantly until thickens.
Add soft gelatine into egg mixture, stirr and let it cool off. Then add cream and wait until the mixture has pudding like texture. pour the cream onto the crust, cover with another pastry and refrigirate overnight. Cut into pieces and serve.
Вкуснейший кремовый десерт, нежный и сладкий:)
300г слоеного теста
1л молока
ок.100г муки
60г желатина (в зависимости от сорта)
ваниль
2ст.л. ликера (тут вана таллинн)
300мл взбитых сливок
6-7 крупных яичных желтков
200г сахара, по вкусу
Разогреть духовку до 200С. Раскатать тесто в 2 прямоугольника 25х35, поколоть вилкой и испечь 15 минут.
Взбить сливки, поставить в холодильник. Молоко нагреть, почти закипятить, смешать сахар, желтки, муку и ваниль и аккуратно влить в молоко, на огне загустить, помешивая. Добавить мягкий желатин (или растворившийся) в молочную смесь, размешать и остудить.
Затем вмешать сливки и подождать, пока масса начнет загустевать. Тогда вылить ее на тесто, накрыть другим тестом и поставить на ночь в холодильник. Перед подачей нарезать на куски.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!