We've got very pleasant new neighbours, they enternained our oldest energetic daughter already several times - and that's not exactly the easiest task. I decided to pay off at least somehow for those several quiet hours that I was blessed with:)
This is a nice light summer treat. Airy and delicious. I posted this recipe also here
250g butter
180g sugar
1 t.s. soda
4 eggs
300g flour
250ml greek yogurt (drained)
3tb.s. powdered vanilla sugar
300ml peach juice
15g gelatine
1 peach, cut
60ml water
app.3 tb.s. sugar
1tb.s. almond liquer
Blend soft butter and sugar until pale, add eggs one at a time, then flour and soda. Grease baking paper, cover small app.20x20cm tin with it, pour half of the batter and bake at 160C for 20-25 minutes. Take out, set aside on a wire rack. Repeat with another half.
Mix yogurt and sugar powder.
Prepare sugar water with app.60ml water and sugar to taste, add some almond liquer or essence.
Sprinkle both cakes from the side, where you'll cover with cream.
When the cakes cooled, cover with cream, put another one on top.
Cut peaches, place them on top of the cake, pour jelly over and refrigerate.
Now you can cut the cake into portions and serve.
This is a nice light summer treat. Airy and delicious. I posted this recipe also here
250g butter
180g sugar
1 t.s. soda
4 eggs
300g flour
250ml greek yogurt (drained)
3tb.s. powdered vanilla sugar
300ml peach juice
15g gelatine
1 peach, cut
60ml water
app.3 tb.s. sugar
1tb.s. almond liquer
Blend soft butter and sugar until pale, add eggs one at a time, then flour and soda. Grease baking paper, cover small app.20x20cm tin with it, pour half of the batter and bake at 160C for 20-25 minutes. Take out, set aside on a wire rack. Repeat with another half.
Mix yogurt and sugar powder.
Prepare sugar water with app.60ml water and sugar to taste, add some almond liquer or essence.
Sprinkle both cakes from the side, where you'll cover with cream.
When the cakes cooled, cover with cream, put another one on top.
Cut peaches, place them on top of the cake, pour jelly over and refrigerate.
Now you can cut the cake into portions and serve.
У нас появились новые приятные соседи...они уже дважды развлекали нашу непоседливую старшую дочку- а это занятие не из легкх! Вот я и ршила их хоть как-то отблагодарить за несколько тихих часов, которыми я была награждена:)
Это хороший летний десерт, воздушный и вкусный, этот рецепт я опубликовала еще тут.
250г масла слив.
180г сахара
1ч.л. соды
4 яйца
300г муки
250г греческого йогурта (отвешенного)
250-300мл персикового сока
15г желатина
1 порезаный персик
60мл воды
3ст.л. сахара
1ст.л. миндального ликера
Взбить мягкое масло с сахаром, добавить муку+соду, яйца по одному.
Смазать бумагу для выпечки маслом, выложить ею форму (20х20см), вылить половину теста и печь 20-25минут. Вынуть, остудить на решетке, повторить с другой половиной.
Сбрызнуть оба коржа смесью из воды, сахара и ликера. Когда коржи остынут, смазать один кремом и выложить сверху другой корж.
Выложить персик сверху, залить желе и остудить несколько часов.
Разрезать на порции и подавать
Такие фото сияющие! Особенно первое! Надо обязательно на ЕД выложить!!!!!:)
ReplyDeletespasibo:) a eto kto?:)
ReplyDeleteЭто ми дэльфини:))) Я шучу:) Это Люда:) Я думала у тебя отпуск, а тут заглянула - столько замечательных рецептов!!!:))
ReplyDeleteyasno:) da net, kuda tam otpusk, stol'ko idej, nado voploshat':))
ReplyDelete