Another light simple summer pie, not too sweet, that's why goes well with ice cream.
225g cottage cheese
3 tb.s. greek yogurt
pinch of salt
225g flour
0,5t.s. baking powder
8 large plums
powdered vanilla sugar to taste
cinnamon
100-140ml red wine
2tb.s. rum
Mix ingredients for the dough. Place baking paper into app.20x40cm baking tray, press the dough into it. Bake at 200C at one level lower than middle for 15 minutes.
Slice plums, cover the dough with them, sprinkle with sugar to taste, cinnamon and half of the rum and wine mixture.
Pour another half of alcohol somewhere in the middle of the baking.
Take out after about 20-25 minutes. Serve with ice cream:)
Еще один легкий летний пирог, не очень сладкий, поэтому хорош в паре с мороженым:)
225г творога
3ст.л. греческого йогурта
щепотка соли
225г муки
0,5ч.л. разрыхлителя
8 крупных слив
ванильная сахарная пудра по вкусу
корица
130-140мл красного вина
2ст.л. рома
Замесить тесто. Выложить форму (20х40см) бумагой, туда положить тесто, разровнять и выпекать при 200С 15 минут на полке ниже, чем средняя.
Нарезать сливы, выложить их на тесто, позыпать сахаром, корицей и вылить половину вина и рома. Остальное вино подлить где-то через минут 15. Печь 20-25 минут. Подавать с мороженым
225g cottage cheese
3 tb.s. greek yogurt
pinch of salt
225g flour
0,5t.s. baking powder
8 large plums
powdered vanilla sugar to taste
cinnamon
100-140ml red wine
2tb.s. rum
Mix ingredients for the dough. Place baking paper into app.20x40cm baking tray, press the dough into it. Bake at 200C at one level lower than middle for 15 minutes.
Slice plums, cover the dough with them, sprinkle with sugar to taste, cinnamon and half of the rum and wine mixture.
Pour another half of alcohol somewhere in the middle of the baking.
Take out after about 20-25 minutes. Serve with ice cream:)
Еще один легкий летний пирог, не очень сладкий, поэтому хорош в паре с мороженым:)
225г творога
3ст.л. греческого йогурта
щепотка соли
225г муки
0,5ч.л. разрыхлителя
8 крупных слив
ванильная сахарная пудра по вкусу
корица
130-140мл красного вина
2ст.л. рома
Замесить тесто. Выложить форму (20х40см) бумагой, туда положить тесто, разровнять и выпекать при 200С 15 минут на полке ниже, чем средняя.
Нарезать сливы, выложить их на тесто, позыпать сахаром, корицей и вылить половину вина и рома. Остальное вино подлить где-то через минут 15. Печь 20-25 минут. Подавать с мороженым
very tasty!!!!! I'm glad to see you!
ReplyDeleteHey:) Thanx
ReplyDelete