ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, October 14, 2011

Cottage Cheese Muffins with Apple Pestili*/Кексы Творожные с Яблочной Пастилой

How great to be back HOME! And what could help me feel more cosy then starting the day with fresh home made muffin? Btw, my photo report of the trip is here and here.
Moist and chewy muffins! After my careful decoration they ended up looking like Easter bread though:)
I used Turkish Elma Pestili here, can be easily substituted with really thick apple jam (preferably with no added sugar) cut into small cubes. Also might be nice in smaller muffin forms, as mine are always so large, I have to finally invest in one more silicone form.



250g cottage cheese
2 cups whole wheat flour
2 t.s. baking powder
some salt
0,5 cup yogurt
0,5 cup milk (may need a bit more)
cinnamon, vanilla
1/3 cup sugar
100g apple pestili cut into pieces

Frost as you prefer or don't frost at all.            

Mix dry ingredients, add cottage cheese, blend well with a fork, add rest of the ingredients. Grease baking forms. Preheat oven to 190C. Divide the batter between forms and bake for 35-40 minutes.



Как замечательно быть снова ДОМА!
А что поможет почувствовать себя уютно, как не свежеиспеченные кексы с утра? Кстати, фото из поездки тут.
Сочные и мягкие кексы. После моих долгих украшательств, они получились похожими на пасхальные куличи:) Тут я использовала турецкую яблочную пастилу, можно заменить ее очень густым повидлом (лучше без сахара) и порезать ее на кусочки. Думаю, было бе неплохо сделать их в малеьких формах, все-таки нужно купить себе еще и такие.

250г творога
2 ст. цельнозерновой муки
2 ч.л. разрыхлителя
щепотка соли
0,5 ст. йогурта
0,5 ст. молока (возможно немного больше)
корица, ваниль
1/3 ст. сахара
100г пастилы

Покрыть свеху по желанию



Смешать сухие ингредиенты, добавить творог, хорошо вилкой его разбить, добавить остальные продукты. Смазать формы. Духовка 190С. Разложить тесто по формам, печь ок.35-40 минут.


No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...