ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, December 23, 2011

Pumpkin Coconut Cake/Тыквенный Торт с Кокосом

First of all, Happy Holidays, dear readers!
I had pumpkin left in the fridge. After long search for a recipe of something sweet, but yet kind of healthy, this cake was made. It's a result of combination of different recipes. The cake is moist, not too sweet (can be changed to taste, of course), with lovely coconut flavour. *To get a bit more sour taste scroll down for the advise.



1 cup regular flour
1 cup ww flour
10g baking powder
pinch of salt
cinnamon and nutmeg
6tb.s. olive oil
150ml honey/sugar
handful chopped dried apricots
2 cups pumpkin puree
1tb.s. vinegar



Mix dry ingredients, add wet ingredients, stir everything and in the end pour vinegar, stir. Grease 2 20cm spring forms, divide batter between them and bake for 30 minutes each at 175C.

300-320ml coconut milk (or same amount of milk instead + 75-80ml  (in a cup) coconut flakes)
200g cottage cheese
vanilla
2-3tb.s. sugar/honey (to taste, mine is not too sweet)
20-25g gelatine + some water to dissolve

Let coconut soak in water/milk mixture. Blend it.
Combine cottage cheese, coconut mixture, vanilla and sugar and pulse several times. Dissolve gelatine in hot water and add, stir everything well. Let it stand in the fridge for 1 hours approximately.

Now cut horizontally on of the cakes (the one, which is a bit bigger). Trim the other one on top. Spread coconut cream over each layer +*I had in mind replacing one layer of cream with apricot jam, but forgot to do it! It would give more sour taste...if you like the idea, you could do so).

When the cake is ready, set it in the fridge for a couple of hours. Decorate.


У меня была тыква в холодильнике. После длительных поисков рецепта чего-нибудь сладенького, но полезного, получился вот такой торт. Это комбинация из разных рецептов. Торт получился влажный, не очень сладкий (хотя это по вкусу можно корректировать), с замечательным кокосовым вкусом. * Чтобы сделать его с немного более кисловатыми нотами, смотрите мой совет ниже.


1 стакан (200мл) обычной муки
1 стакан цельнозерновой
10г разрыхлителя
щепотка соли
корица и мускатный орех по вкусу
6ст.л. оливкового масла
150мл меда/сахара
пригоршня мелко нарезанной кураги
2стакана пюре из тыквы (тушеная тыква)
1ст.л. уксуса

Смешать сухие компоненты, затем вмешать в них мокрые. Смазать 2 20см разъемные формы маслом, разложить тесто и выпекать при 175С 30 минут.


300-320мл кокосового молока (или столько же обычного молока+ 75-80мл (в стакане) кокосовой стружки)
200г творога
ванилин
2-3ст.л. сахара/меда (по вкусу)
20-25г желатина+немного воды, для растворения

Смешать молоко со стружкой и дать ей напитаться/ Смешать в блендере.
Соединить творог, ванилин, кокосовое молоко, сахар и пропульсировать в блендере несколько раз. Развести желатин в горячей воде и добавить в полученную смесь. Дать ей постоять около часа в холоде.


Теперь разрезать более толстый корж горизонтально пополам, у второго коржа срезать верх. Смазать кремом 3 коржа (*изначально я хотела нанести абрикосовый джем на один из коржей, но забыла!Поэтому, кто хочет получить торт с кислинкой, можете так сделать).

Когда сложите торт, отправьте его в холодильник на пару часов и украсьте.




No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...