ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Tuesday, December 20, 2011

Rye Tahini Cookies/Ржаное Печенье с Кунжутом

I made them several days ago and did not plan to post this recipe. But after they went down quite successfully, I thought I should share.



1 cup (200ml) rye flour
1 cup oat flakes
10g baking powder
3 full tb.s. tahini paste*
3 full tb.s. vegetable oil
1/2 cup sugar
2tb.s. honey
vanilla
app. 100ml milk
handful raisins or cranberries or cherries...

Oven 175C. Mix separately dry and wet ingredients, then combine. If the dough is too hard, add little more milk (for chewy cookies or oil for more crispy). Scoop with a spoon small balls, flatten them and place on baking paper.
Bake app.10 minutes. Can be stored in an airtight jar for a week.

* tahini can be replaced with nut butter, of course


Я их делала несколько дней назад и не планировала публиковать рецепт. Но после того, как они довольно хорошо у нас разошлись, решила поделиться:)

1 ст. (200мл) ржаной муки
1 ст. овсяных хлопьев
10г разрыхлителя
3 полных ст.л. тахинной (кунжут) пасты
3 плных ст.л. растительного масла
1/2 ст. сахара
2ст.л. меда
ваниль
ок.100мл молока
пригоршня изюма, клюквы или сушеной вишни


Духовка 175С. Смешать отдельно сухие и мокрые ингредиенты, потом соединить их. Добавит молока, если тесто слишком сухое для более мягкого или масла для хрустящего печенья. Ложкой отделить небольшие шарики и сплющить их, разложить на бумагу.
Выпекать ок. 10 минут

* тахинную пасту можно, конечно, заменить ореховой пастой

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...