ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, January 20, 2012

Oat and Chocolate Fudge Bars/Овсяно-шоколадные Пирожные

This recipe is adapted (and changed) from www.gullogoodies.blogspot.com. These bars are eggs free, sweet and chocolatey. Though to my taste I would probably throw some dry cranberries into the filling, for sour bits. Makes a filling breakfast, snack or a dessert, if you like:)



The crust:

3 tb.s. margarine/butter or oil
1 grated apple (golden)
pinch of salt
vanilla
3tb.s. honey (or to taste)
1 cup WW flour
2 cups oat flakes
0,5 t.s. baking powder

Filling:

50g cocoa powder
app.3 tb.s. honey
2tb.s. vanilla powdered sugar or more
app.1/2 cup full fat milk or coconut milk (as much as could be needed to make the mixture more liquid)
2tb.s. margarine
1/3 cup starch (potato or corn) or flour (may be bit less)

Preheat oven to 175C. Mix margarine, honey, vanilla, salt. Add dry ingredients. Grease baking form, divide the oat mixture into 2 parts and transfer bigger part of the dough into form, level.

Melt margarine with cocoa. Stir, add honey, sugar and flour. Now slowly pour milk. Spread the mixture evenly over the crust, sprinkle with the rest of oats on top and level.

Bake for 40 minutes or slightly longer. Let it cool, then cut.
http://verygoodrecipes.com/breakfasts-of-the-world-challenge



Этот рецепт адаптирован (и изменен) отсюда. Шоколадные, сладкие, мягкие пирожные без добавления яиц. Хотя на мой вкус, я бы бросила немного сушеной клюквы в начинку, для кислинки.

Тесто:

3ст.л. маргарина/масла или растительного масла
1 натертое яблоко
щепотка соли
ванилин
3 ст.л. меда (или больше)
1ст. цельнозерновой муки
2 cтакана овсяных хлопьев
0,5 ч.л. разрыхлителя


Начинка

50г какао порошка
ок.3ст.л. меда
2ст.л. ванильной сахарной пудры (или больше)
ок.1/2 ст. цельного молока или кокосового молока (столько, чтобы смесь стала более жидкой)
2ст.л. маргарина/масла
1/3 ст. крахмала или муки

Духовка 175С. Смешать маргарин, мед, ваниль и соль. Добавить сухие ингредиенты. Смазать форму, разделить тесто на 2 части, большую распределить в форме.
Растопить маргарин с какао, размешать и добавить мед, сахар и муку. Потихоньку влить молоко. Вылить массу на тесто, сверху покрошить оставшееся тесто.
печь 40 или чуть больше минут. Остудить. 


4 comments:

  1. super yummy!and I do like your photograph as well
    thanks for participating in our competition.
    Good luck

    ReplyDelete
  2. к сожалению, у меня не получилось. Тесто не пропеклось, все выбросила

    ReplyDelete
  3. zhalko. A mozhet nuzhno bylo dol'she poderzhat'? vse duhovki ved' raznye?@тамила

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...