These cookies have been inspired by Swedish Almond Cardamom stars. Mine are also lighter and "healthier":)
They have a very pleasant orange taste with ginger bits, a bit crunchy on the edge and chewy closer to center. My daughter really likes them:)
2 cups AP flour
5g baking powder
pinch of salt
1 cup fine sugar
0,5t.s. ground ginger
0,5t.s. cinnamon
4tb.s. vegetable oil
juice of 1 orange
2 full tb.s. Greek yogurt
3,5 tb.s. sesame paste (tahini)
Mix dry ingredients, add wet one by one. Create a ball, cut it into 2 parts, wrap in plastic and chill in the fridge for 25 minutes.
Preheat oven to 190C. Working with one ball at a time, roll the dough between 2 plastic sheets (plastic bags) into thin (app. 0,4cm) sheet. Cut out (24) cookies. Place them on baking paper. Bake 8 minutes and cool on wire rack.
Repeat with the other ball of dough the same.
За основу для этого печенья я взяла шведское печенье с кардамоном. Мое еще и "полезнее". У него получился приятный апельсиновый вкус с нотами имбиря. Оно хрустящее по краям и более "жевательное" к центру. Моя дочка его очень полюбила!
2 ст. обычной муки
5г разрыхлителя
щепотка соли
1 ст. мелкого сахара
4ст.л. растительного масла
3,5 ст.л. пасты из кунжута (тахини)
сок 1 апельсина
0,5ч.л. молотого имбиря
0,5ч.л. корицы
2 полные ст.л. греческого йогурта
Смешать сухие ингредиенты, к ним по одному добавлять мокрые. Сформировать шар, разделить его на 2 части, завернуть в пластик и охладить 25 минут.
Духовка 190С. Работая с одним шаром сначала, раскатать его между 2 слоями пластика (пакет) толщиной в примерно 0,4см, выдавить печенье (24 шт), выложить его на бумагу и выпекать 8 минут. Остудить на решетке.
Повторить со второй половиной теста.
They have a very pleasant orange taste with ginger bits, a bit crunchy on the edge and chewy closer to center. My daughter really likes them:)
2 cups AP flour
5g baking powder
pinch of salt
1 cup fine sugar
0,5t.s. ground ginger
0,5t.s. cinnamon
4tb.s. vegetable oil
juice of 1 orange
2 full tb.s. Greek yogurt
3,5 tb.s. sesame paste (tahini)
Mix dry ingredients, add wet one by one. Create a ball, cut it into 2 parts, wrap in plastic and chill in the fridge for 25 minutes.
Preheat oven to 190C. Working with one ball at a time, roll the dough between 2 plastic sheets (plastic bags) into thin (app. 0,4cm) sheet. Cut out (24) cookies. Place them on baking paper. Bake 8 minutes and cool on wire rack.
Repeat with the other ball of dough the same.
За основу для этого печенья я взяла шведское печенье с кардамоном. Мое еще и "полезнее". У него получился приятный апельсиновый вкус с нотами имбиря. Оно хрустящее по краям и более "жевательное" к центру. Моя дочка его очень полюбила!
2 ст. обычной муки
5г разрыхлителя
щепотка соли
1 ст. мелкого сахара
4ст.л. растительного масла
3,5 ст.л. пасты из кунжута (тахини)
сок 1 апельсина
0,5ч.л. молотого имбиря
0,5ч.л. корицы
2 полные ст.л. греческого йогурта
Смешать сухие ингредиенты, к ним по одному добавлять мокрые. Сформировать шар, разделить его на 2 части, завернуть в пластик и охладить 25 минут.
Духовка 190С. Работая с одним шаром сначала, раскатать его между 2 слоями пластика (пакет) толщиной в примерно 0,4см, выдавить печенье (24 шт), выложить его на бумагу и выпекать 8 минут. Остудить на решетке.
Повторить со второй половиной теста.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!