ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Saturday, April 14, 2012

Frozen Berry Custard Pie/Мороженый Ягодно-Кремовый Пирог

Semi frozen scrumptious creamy cake. Tastes just like ice cream!
Since my parents were here, it gave me a lot of opportunities to make different kinds of desserts:) So, I guess they returned home well fed and happy!:)




600ml whole milk
vanilla
6 tb.s. powdered sugar (or more)
200g mascarpone
3 egg yolks
4tb.s. flour
1t.s. lemon zest
250g shortbread cookies
40g butter, softened
250g defrosted blackberries

Blend cookies and butter. Line 24-26cm springform with baking paper. Press cookie crumbs into the bottom.

Heat milk and vanilla. Stir well yolks, flour and sugar. Pour some milk into yolks and return to the hot milk. Whisking all the time thicken cream. Add 1t.s. lemon zest.

Fold mascarpone into cream. Add half of berries. Pour prepared cream over pie crust and place the rest of berries on top of cream. Freeze for 3-4 hours. Best served semi frozen, but store it in the freezer.

Полузамороженый вкусный кремовый пирог. На вкус просто как мороженое! Так как мои родители у нас гостили, я готовила десерты почти каждый день, оторвалась:) Думаю, они вернулись домой отъевшиеся и веселые:)


600мл молока
ваниль
6 ст.л. сахарной пудры (или больше)
200г маскарпоне
3 желтка
4ст.л. муки
1ч.л. цедры лимона
250г печенья
40г слив. масла, мягкого
250г замороженых ягод (ежевика)


Размолоть печенье и масло, покрыть разъемную форму бумагой и вдавить крошки на дно.

Нагреть молоко. Смешать желтки, сахар, ваниль и муку, подлить молока, затем все вылить в горячее молоко и загустить на малом огне. Добавить цедру.

Вмешать маскарпоне в крем, добавить половину ягод, вылить крем на печенье и сверху выложить остальные ягоды. Заморозить в течении 3-4 часов. Лучше всего подавать полузамороженым, а хранить в морозилке





No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...