ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, April 16, 2012

Almond Apple Pie/Миндально-Яблочный Пирог

I already wrote before, that to me the best apple pies come from the Netherlands:) I guess I should share more apple pie recipes, somehow I don't take pictures of them, probably because I make them quite often and don't consider it to be something new. Here I do have an old recipe of Dutch apple pie, one of our favourites.

This recipe gives you high, juicy cake with crispy crust. Almond paste on the bottom keeps all the juices from pouring out and the crust remains dry.


Crust:

125g softened butter
125g sugar
1 t.s. lemon zest + 2tb.s. lemon juice
1tb.s. water
250g AP flour
10g baking powder

Filling:

app.1 kg sour-sweet apples
app.5 tb.s. sugar
half a t.s. cinnamon
vanilla
1,5 tb.s. custard powder or just flour
apple jelly or jam

Almond paste:
150g raw almonds
125g sugar
vanilla essence
almond essence
1 egg yolk

Mix well butter, sugar, lemon juice and zest. Sift flour and baking powder, create a ball, wrap in plastic and chill for 1-2 hours.

Juda's trees in blossom

Cut apples into slices. Mix all ingredients for the filling (apart from jelly). Refrigerate.

Preheat oven to 200C. Grease 20cm springform, roll the dough between 2 layers of plastic. Cover bottom and sides of the form. Prick with fork at the bottom.

Blend until smooth all ingredients for almond paste. Better to prepare this paste 1 day in advance.
Transfer almond paste onto the bottom of the cake. Cover with layers of apples to the top. Bake during 35-40 minutes.


Let the cake cool completely. Prepare apple jelly (or take apple jam, heat it until it's runny) and pour it over apples, 5-6 tb.s. will be enough. Refrigerate. Before serving sprinkle with vanilla powdered sugar.


Я уже писала раньше, что для меня самые лучшие яблочные пироги - голландские:) Я думаю, мне нужно публиковать больше рецептов яблочных пирогов, как-то никогда я их не фотографирую, наверное потому, что делаю довольно часто и не считаю это чем-то новым. Хотя тут есть один рецепт голландского пирога, который нам очень нравится.

По этому рецепту получается высокий, сочный пирог с хрустящим тестом. Миндальная паста не дает сокам вытечь и сохраняет тесто сухим.

Тесто:

125г мягкого слив. масла
125г сахара
1 ч.л. цедры лимона+2ст.л. лимонного сока
1ст.л. воды
250г обычной муки
10г разрыхлителя

Начинка:

ок.1кг кисло-сладких яблок
ок.5ст.л. сахара (или по вкусу)
половина ч.л. корицы
ваниль
1,5ст.л. муки или заварного крема в порошке
яблочное желе или джем

Миндальная паста:

150г сырого миндаля
125г сахара
ванильная эссенция
миндальная эссенция
1 жeлток



Смешать масло, лимонную цедру, сок, сахар. Просеять муку и разрыхлитель. Слепить шар из теста, обернуть пленкой и охладить 1-2 часа.

Нарезать яблоки дольками. Смешать все компоненты для начинки (кроме желе), охладить.

Духовка 200С. Смазать 20см разъемную форму, раскатать тесто между 2 слоями пленки, выложить в форму, сформировав стенки. Наколоть вилкой в нескольких местах.

Блендером соединить все ингредиенты для миндальной пасты. Лучше это сделать хотя бы за 1 день. Перенесть пасту на дно пирога. Накрыть слоями яблок. Выпечь в течении 35-40 минут. Остудить полностью.

Приготовить желе (или разогреть джем до жидкого состояния) и побрызгать сверху на яблоки, 5-6 ст.л. будет достаточно. Охлаить пирог. Перед подачей посыпать ванильной сахарной пудрой




No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...