Paskha- traditional Orthodox Easter dessert, made with cottage cheese, the white colour of the cheese symbolizes purity of Christ.
This is one of many variations. I likes it, because it's so smooth, creamy, but at the same time relatively light, compared to other recipes.
200ml milk
vanilla
rum extract (not needed, if using alcohol for candied fruit)
4 egg yolks
1 cup sugar (200ml)
some fruit (I took mango) juice (or regular rum, about 40ml)
100g different candied fruit
1kg cottage cheese (2%)
50ml cream (34%)
zest of 1 small lemon
pistachio nuts
1. Heat milk with vanilla.
2. Whip yolks and sugar. Pour some of the hot milk into yolks, stir and pour everything back to the pan, constantly stirring, thicken the mixture. Chill.
3. Soak candied fruits in alcohol or juice. Better to microwave fruit in juice for a couple of seconds for a quick result.
4. Blend cottage cheese with cream, add fruit and nuts.
5. Layer special form (or simple 1 liter flower pot with a couple of holes) with cheesecloth, transfer cheese into it, grab overlapping ends of the cheesecloth and cover the cheese mixture. Put form/flower pot into bigger bowl and place heavy press on top of it. Refrigerate at least overnight or for 2-3 days.
Пасха, традиционный православный Пасхальный десерт, приготовленный из творога, его белый цвет символизирует чистоту Христа.
Это один из ее вариантов. Мне он нравится потому, что она получается такая кремовая, нежная и в то же время довольно легкая, по сравнению с другими рецептами.
200мл молока
ваниль
екстракт рома (не нужно, если использовать размченые в алкоголе фрукты)
4 желтка
1 ст. (200мл) сахара
немного фруктового (я брала манго) сока (ок.40мл, или ром)
100г разных засахаренных фруктов
1кг творога (2%)
50мл сливок (34%)
цедра 1 небольшого лимона
фисташки
1. Нагреть молоко с ванилью
2. Взбить желтки с сахаром. Влить немного горячего молока в желтки, размешать и вылить все в остальное молоко. Заварить крем. Охладить.
3. Размочить фрукты в соке или алкоголе. Можно поставить их на пару секунд в микроволновку, ускорить процесс.
4. Взбить творог со сливками, добавить фруткы и орехи.
5. Выложить специальную форму (или обычный горшок для цветов с несколькими отверстиями) марлей, перенести творожную массу в нее, сверху накрыть марлей. Поставить горшок в большую миску, накрыть сверху грузом. Поставить в холодильник на ночь как минимум, лучше на 2-3 дня.
This is one of many variations. I likes it, because it's so smooth, creamy, but at the same time relatively light, compared to other recipes.
200ml milk
vanilla
rum extract (not needed, if using alcohol for candied fruit)
4 egg yolks
1 cup sugar (200ml)
some fruit (I took mango) juice (or regular rum, about 40ml)
100g different candied fruit
1kg cottage cheese (2%)
50ml cream (34%)
zest of 1 small lemon
pistachio nuts
1. Heat milk with vanilla.
2. Whip yolks and sugar. Pour some of the hot milk into yolks, stir and pour everything back to the pan, constantly stirring, thicken the mixture. Chill.
3. Soak candied fruits in alcohol or juice. Better to microwave fruit in juice for a couple of seconds for a quick result.
4. Blend cottage cheese with cream, add fruit and nuts.
5. Layer special form (or simple 1 liter flower pot with a couple of holes) with cheesecloth, transfer cheese into it, grab overlapping ends of the cheesecloth and cover the cheese mixture. Put form/flower pot into bigger bowl and place heavy press on top of it. Refrigerate at least overnight or for 2-3 days.
Пасха, традиционный православный Пасхальный десерт, приготовленный из творога, его белый цвет символизирует чистоту Христа.
Это один из ее вариантов. Мне он нравится потому, что она получается такая кремовая, нежная и в то же время довольно легкая, по сравнению с другими рецептами.
200мл молока
ваниль
екстракт рома (не нужно, если использовать размченые в алкоголе фрукты)
4 желтка
1 ст. (200мл) сахара
немного фруктового (я брала манго) сока (ок.40мл, или ром)
100г разных засахаренных фруктов
1кг творога (2%)
50мл сливок (34%)
цедра 1 небольшого лимона
фисташки
1. Нагреть молоко с ванилью
2. Взбить желтки с сахаром. Влить немного горячего молока в желтки, размешать и вылить все в остальное молоко. Заварить крем. Охладить.
3. Размочить фрукты в соке или алкоголе. Можно поставить их на пару секунд в микроволновку, ускорить процесс.
4. Взбить творог со сливками, добавить фруткы и орехи.
5. Выложить специальную форму (или обычный горшок для цветов с несколькими отверстиями) марлей, перенести творожную массу в нее, сверху накрыть марлей. Поставить горшок в большую миску, накрыть сверху грузом. Поставить в холодильник на ночь как минимум, лучше на 2-3 дня.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!