These cookies were my biggest frustration in terms of baking...so many unfortunate attempts. My problem is I'm always in a hurry, even if I have plenty of spare time. And this recipe requires some patience and attention.
But finally, I managed to make them the way they should be!
I have chosen hazelnuts to go with raspberry lemon buttercream. I just think this combination is really lovely, especially for the summer.
So, here is detailed recipe. Take a deep breath, relax and don't be in a hurry (if you're facing the same problem as I did):
2 aged egg whites (60ml) - cold
1 cup (200ml) vanilla powdered sugar
100ml (in a glass) sifted hazelnut meal (nuts without skin and roasted)
5tb.s. sugar
1.Measure sifted hazelnut meal. Add 1 cup of powdered sugar to it and sift again.
2. Beat egg whites until foamy.
3. Add 5 tb.s. of sugar (one at a time) and continue beating until very stiff.
4. Gently fold nut mixture into egg whites, mixing with rubber spatula until the batter is not too stiff and if you try to form a pic it does not stand, but falls and almost disappears.
5. Transfer the batter into piping bag (or regular plastic bag) and pipe onto baking tray covered with baking paper small rounds (I made 38, but could have done them even smaller)
6. Let them stand as long as it takes to form crust, so that when you touch a cookie batter does not stick to your finger any more. If it's rainy outside, close the window, the dryer the air the faster this process will be.
7. Preheat oven to 150C. Bake cookies app. 14 minutes (they are ready when they don't wiggle if touched).
8. Let them cool completely. Carefully remove them from baking paper.
Raspberry Lemon Buttercream:
125g soft butter
150g powdered sugar
vanilla
4tb.s. raspberry jam (cold and thick)
1t.s.zest of lemon
Beat butter with powdered sugar and vanilla, add zest and jam, 1 spoon at a time. Sandwich cookies.
Refrigerate for 30 minutes. You're ready!
Это печенье у меня не получалось несколько раз. Причина, думаю, была в том, что я всегда спешу, даже если есть свободное время. А этот рецепт требует немного терпения и внимания. Но, в конце концов, у меня получилось! Так, как нужно! Я выбрала лесной орех и малиново-лимонный крем. Мне кажется, что сочетание очень удачное, особенно для лета.
Итак, вот детальный рецепт. Глубоко вздохните, расслабтесь и не спешите (если вы тоже имеете свойство торопиться:)
2 яичных белка (как минимум 24 часа подержите в холодильнике) 60мл
1 стакан (200мл) сахарной пудры с ванилином
100мл (в стакане) просеянных смолотых лесных орехов (без кожицы и поджареных)
5ст.л. сахара
1. Отмерять просеянные орехи. Добавить к ним 1 стакан пудры и еще раз просеять.
2. Взбить 2 белка до пены.
3. Добавить 5 ст.л. сахара к белкам по одной и взбить до стойких пиков
4. Аккуратно вмешать орехи к белкам, работая силиконовой спатулой, мешая снизу вверх. Когда вы попробуете поднять ложкой немного теста и отпустить его и этот пик не стоит, а падает и как-бы растекается, перестаньте мешать
5. Перенесите тесто в пакет без уголка и выдавливайте маленькие кружки на деко, покрытое бумагой (у меня вышло 38, можно постараться сделать их еще меньше по размеру)
6. Оставьте их стоять столько, сколько нужно, чтобы образовалась тонкая корочка на печенье, чтобы при нажатии на него, тесто не тянулось за пальцем. Если на улице дождь, закройте окно, воздух должен быть как можно суше, чтобы этот процесс ускорить
7. Разогреть духовку до 150С. Выпечь печенье в течении 14 минут примерно (оно готово, если при нажатии на него, оно не ходит влево-вправо)
8. Остудить полностью, затем снять с бумаги.
Малиново-Лимонный Масляный Крем:
125г мягкого слив. масла
150г сахарной пудры
ваниль
4ст.л. холодного и густого малинового джема/варенья
1ч.л. цедры лимона
Взбить масло с пудрой и ванилью, добавить джем и цедру. Смазать печенье и слепить по два. Охладить 30 минут и можно подавать.
But finally, I managed to make them the way they should be!
I have chosen hazelnuts to go with raspberry lemon buttercream. I just think this combination is really lovely, especially for the summer.
So, here is detailed recipe. Take a deep breath, relax and don't be in a hurry (if you're facing the same problem as I did):
2 aged egg whites (60ml) - cold
1 cup (200ml) vanilla powdered sugar
100ml (in a glass) sifted hazelnut meal (nuts without skin and roasted)
5tb.s. sugar
1.Measure sifted hazelnut meal. Add 1 cup of powdered sugar to it and sift again.
2. Beat egg whites until foamy.
3. Add 5 tb.s. of sugar (one at a time) and continue beating until very stiff.
4. Gently fold nut mixture into egg whites, mixing with rubber spatula until the batter is not too stiff and if you try to form a pic it does not stand, but falls and almost disappears.
5. Transfer the batter into piping bag (or regular plastic bag) and pipe onto baking tray covered with baking paper small rounds (I made 38, but could have done them even smaller)
6. Let them stand as long as it takes to form crust, so that when you touch a cookie batter does not stick to your finger any more. If it's rainy outside, close the window, the dryer the air the faster this process will be.
7. Preheat oven to 150C. Bake cookies app. 14 minutes (they are ready when they don't wiggle if touched).
8. Let them cool completely. Carefully remove them from baking paper.
Raspberry Lemon Buttercream:
125g soft butter
150g powdered sugar
vanilla
4tb.s. raspberry jam (cold and thick)
1t.s.zest of lemon
Beat butter with powdered sugar and vanilla, add zest and jam, 1 spoon at a time. Sandwich cookies.
Refrigerate for 30 minutes. You're ready!
Это печенье у меня не получалось несколько раз. Причина, думаю, была в том, что я всегда спешу, даже если есть свободное время. А этот рецепт требует немного терпения и внимания. Но, в конце концов, у меня получилось! Так, как нужно! Я выбрала лесной орех и малиново-лимонный крем. Мне кажется, что сочетание очень удачное, особенно для лета.
Итак, вот детальный рецепт. Глубоко вздохните, расслабтесь и не спешите (если вы тоже имеете свойство торопиться:)
2 яичных белка (как минимум 24 часа подержите в холодильнике) 60мл
1 стакан (200мл) сахарной пудры с ванилином
100мл (в стакане) просеянных смолотых лесных орехов (без кожицы и поджареных)
5ст.л. сахара
1. Отмерять просеянные орехи. Добавить к ним 1 стакан пудры и еще раз просеять.
2. Взбить 2 белка до пены.
3. Добавить 5 ст.л. сахара к белкам по одной и взбить до стойких пиков
4. Аккуратно вмешать орехи к белкам, работая силиконовой спатулой, мешая снизу вверх. Когда вы попробуете поднять ложкой немного теста и отпустить его и этот пик не стоит, а падает и как-бы растекается, перестаньте мешать
5. Перенесите тесто в пакет без уголка и выдавливайте маленькие кружки на деко, покрытое бумагой (у меня вышло 38, можно постараться сделать их еще меньше по размеру)
6. Оставьте их стоять столько, сколько нужно, чтобы образовалась тонкая корочка на печенье, чтобы при нажатии на него, тесто не тянулось за пальцем. Если на улице дождь, закройте окно, воздух должен быть как можно суше, чтобы этот процесс ускорить
7. Разогреть духовку до 150С. Выпечь печенье в течении 14 минут примерно (оно готово, если при нажатии на него, оно не ходит влево-вправо)
8. Остудить полностью, затем снять с бумаги.
Малиново-Лимонный Масляный Крем:
125г мягкого слив. масла
150г сахарной пудры
ваниль
4ст.л. холодного и густого малинового джема/варенья
1ч.л. цедры лимона
Взбить масло с пудрой и ванилью, добавить джем и цедру. Смазать печенье и слепить по два. Охладить 30 минут и можно подавать.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!