ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, August 31, 2012

Koffiebroodjes/Buns with Cream/Булочки с Кремом

I haven't posted for a long long time. Sorry for that. Kid's are growing and I really can not find any time anymore to take pictures, edit them, write a recipe, post it....
I do use my blog's recipes quite often now! Despite my love of trying new things I changed to looking through what I have here on this blog and I just follow (or almost follow) the recipe. So...I'm my own frequent visitor these days:)

Here I just wanted to share the recipe of Dutch coffee buns to mark (almost) "second birthday" of this blog. Delicious, simple and fragrant breakfast is going to brighten up start  your day!

Recipe is adapted from here.

300ml luke warm milk
10g dry yeast
5tb.s.sugar
3x200ml cups of flour (+ half a cup)
70g soft butter
vanilla
pinch of salt
1 egg
couple of drops of rum essence



230-250ml milk
3 egg yolks
3tb.s. sugar
vanilla
rum essence
handful of soaked raisins
egg white fro brushing

Add yeast and sugar to milk, let it stand for 203 minutes. Add flour (3 cups), butter, egg, salt, vanilla and rum. Mix well adding more flour if needed. You should get really easy to work with elastic dough.
Cover the dough with plastic and leave for an hour to rise.

Prepare cream by mixing yolks, sugar and flour with vanilla. Heat milk until boiling. Add yolk mixture into milk and whisking heat it over fire until it is thick. Set aside to cool down.



Take the dough out. Roll it into a square. Brush with cream and sprinkle with raisins. Roll it  up into a log. Cut into 2-3 sm thick pieces (I got 16). Place them onto baking paper. Let them stand for 30 minutes. Brush with egg white.

Preheat oven to 175C. Bake buns 23-25 minutes. Serve warm.

300 мл чуть теплого молока
10 г сухих дрожжей
5cт.л. сахарa
3x200ml стакана муки (+ полстакана)
70 г мягкого сливочного масла
ваниль
щепотка соли
1 яйцо
пару капель рома


230-250мл молока
3 яичных желтка
3tb.s. сахар
ваниль
ром
Горстка изюмa
яичный белок


Добавить дрожжи и сахар в молокo, дать постоять 20 минут. Добавить муку (3 стакана), сливочное масло, яйцо, соль, ванилин и ром. Хорошо перемешайте, добавляя больше муки, если необходимо. Вы должны получить очень эластичное тесто.
Накройте тесто и оставить на час, чтобы поднялось.

Подготовить крем путем смешивания желтка, сахара и муки с ванилью. Нагрейте молоко до кипения. Добавить смесь в молоко и взбивать над огнем, пока она не загуснет. Отложите в сторону, чтобы остыл.


Возьмите тесто. Раскатайте его в квадрат. Смажьте кремом и посыпать изюмом, скатайте его в рулет. Разрезать на 2-3 см куски ( получилось 16). Поместите их на бумагу для выпечки. Пусть они постоят 30 минут. Смажьте  яичным белком.

Разогреть духовку до 175C. Выпекать булочки 23-25 ​​минут. Подавать теплыми.






5 comments:

  1. Урра! вы вернулись!!! мы голодные ))))))

    ReplyDelete
  2. Ура! Соскучился по Вашим рецептам! Надеюсь после летнего отдыха сможете чуть чаще размещать что-нибудь интересное:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, spasibo Veniamin...nadeyus' chashe, chem raz v 3 mesyaca:), no postarayus' chto-nibud' interesnoe razmeshat':)

      Delete
    2. Раз в три месяца я против. Предлагаю сойтись на раз в неделю:))

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...