Happy Friday to everyone. I made these for the weekend...seems that they are not going to survive that long though...
Very chocolatey and refreshing.
The recipe is inspired by BBC GF squares, I changed filling completely and made some minor changes into brownie recipe as well. Layers here are quite thin, but that's good actually, as this cake is pretty rich of course.
80g dark chocolate
70g butter
20g cocoa powder
pinch of salt
125g sugar
2 eggs
50g flour
10g baking powder
Melt butter and chocolate. Set aside to cool. Mix eggs, sugar, salt, pour chocolate into egg mixture, sift flour and add soda.
Preheat oven to 160C. Bake in 22cm square tin for 15 minutes. Let it cool completely.
Prepare pastry cream from:
3 egg yolks
4tb.s. sugar
250ml full fat milk
2.5tb.s. flour
2-3 drops of rum essence
tiny bunch of chopped mint
a little bit of light green food colour
a little bit of light green food colour
Prepare cream and add chopped mint with run essence, when it's ready. Let it cool.
Spread mint cream over brownie. Set into the fridge.
Melt 160g of dark chocolate with 1 full tb.s. of oil. Spread over mint cream quickly, let it cool in the fridge.
Carefully cut the cake into squares (if chocolate top brakes, let it stand in room temperature for a short while before cutting).
80г темного шоколада
70 г сливочного масла
20 г какао-порошка
щепотка соли
125г сахара
2 яйца
50г муки
10 г порошка выпечки
Растопите сливочное масло и шоколад. Отложите в сторону, чтобы охладить. Смешать яйца, сахар, соль, залить шоколад в яичную смесь, просеять муку и добавить соду.
Разогреть духовку до 160С. Выпекать в 22см квадратнoй форме 15 минут. Пусть полностью остынет.
3 яичных желтка
4tb.s. сахар
250 мл молока
2.5tb.s. муки
2-3 капли рома
нарезаннaя мятa
Немного светло-зеленого красителя
Приготовить крем и добавить нарезанную мяту, остудить.
Нанести крем равномерным слоем на брауни.
Растопить 160 г темного шоколада с 1 полнoй ст.л. растительного масла. Быстро нанести на крем, дайте ему остыть в холодильнике.
Аккуратно разрезать торт на квадраты (если шоколад сверху ломается, дать постоять при комнатной температуре в течение короткого времени перед нарезкой).
these look delicious! i love how neon the green is!
ReplyDelete:) glad you liked it
DeleteЭто очень вкусно! В планах ближайших примерно такой брауни!
ReplyDelete:) podozhdem i Vash variant
Deletelook delicious!
ReplyDelete